«Αν σου πει ο γιατρός ότι κάτι δεν πάει καλά, θα κάνεις άμβλωση, δε θα βγάλεις ένα παιδί ανάπηρο»

Η Νεφέλη Ορφανού εξέφρασε δημοσίως τη δική της θέση για την άμβλωση, ενώ ταυτόχρονα πήρε θέση στο beef που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αντελίνα Βαρθακούρη και τη Σίσσυ Χρηστίδου με αφορμή το νοικοκυριό.
Η Νεφέλη Ορφανού δεν ενστερνίζεται τις απόψεις που εξέφρασε δημοσίως η Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ και η ίδια θα μεγάλωνε τα παιδιά στο σπίτι, όπως η Αντελίνα Βαρθακούρη, τόνισε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» το πρωί της Παρασκευής (28.03.2025), εξηγώντας παράλληλα ότι για εκείνη είναι σωστό μία γυναίκα να κάνει άμβλωση αν επρόκειτο να βγάλει ανάπηρο παιδί.
«Δεν με έχει απασχολήσει ποτέ το θέμα των αμβλώσεων. Αν σου πει ο γιατρός “Κάτι δεν πάει καλά”, θα κάνεις άμβλωση. Θε θα βγάλεις ένα παιδί ανάπηρο, γιατί το θέλει ο Θεός. Δεν το θέλει ο Θεός, είμαι σίγουρη», είπε η ηθοποιός.
«Αυτά είναι αηδίες, γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις τον κοινωνικό ρυθμό. Η γυναίκα κάποτε ήταν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, την κλείδωνανε. Και λεφτά να είχε και την περιουσία της να είχε ο άνδρας, όταν θα έφευγε, την κλείδωνε μέσα στο σπίτι», δήλωσε ακόμα για τη θέση της γυναίκας, προσθέτοντας: «Ξεκινάμε λοιπόν από εκεί και φτάνουμε σε μια απίστευτη ελευθερία, η οποία δεν είναι ελευθερία, αλλά ασέλγεια ως προς όλα. Εγώ δεν παντρεύτηκα γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα ήμουν σωστή. Ήθελα να είμαι ελεύθερη από μικρή. Παντρεύεσαι για να κάνεις οικογένεια και να κάνεις παιδιά, αλλιώς συζείς. Τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν σε μια οικιακή βοηθό, γιατί η γυναίκα εργάζεται ή γιατί έχει ένα επάγγελμα», δήλωσε ακόμα.
Μάλιστα, η Νεφέλη Ορφανού σημείωσε ακόμα ότι η ίδια δε θα άφησε το παιδί της να μεγαλώσει με άλλη γυναίκα, όπως δεν άφηνε μόνα της ούτε τα κατοικίδιά της.
«Εγώ, ας πούμε, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω το παιδί μου σε μια οικιακή βοηθό, όσο καλή κι αν ήταν, για να πάω στο θέατρο να παίξω. Δεν γινόταν αυτό, δεν άφηνα το γατάκι μου και το σκυλάκι μου», πρόσθεσε η ηθοποιός.