Τεχνολογία

Χανιά: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης – Τρεις αγνοούμενοι

Ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη νότια της Κρήτης και, συγκεκριμένα, ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Οι έρευνες υπό τον συντονισμό EKΣEΔ ξεκίνησαν τη νύχτα 27 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης από δύο παραπλέοντα ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 42 άτομα από παραπλέοντα πλοια, ενώ δύο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται ενώ ο καιρός είναι 5 μποφόρ Ανατολικός. Σύμφωνα με όσα έχουν πει οι ίδιοι οι διασωθέντες, αγνοούνται ακόμη τρία άτομα.

Τα 42 άτομα που διασώθηκαν από πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες αναμένεται να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα, ενώ ένα ακόμα που περισυνελέγη από άλλο παραπλέον παρελήφθη και μεταφέρθηκε και αυτό στην 115 Πτέρυγα Μάχης από  ελικόπτερο του ΠΝ

Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε παραπλέοντα, ένα Ναυαγοσωστικό και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση μέσα στο 24ωρο, αφού και χθες, εντοπίστηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι. Στο μεταξύ το Λιμεναρχείο προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, ως τους διακινητές των 34 μεταναστών που εντοπίστηκαν στις 4 χθες τα ξημερώματα στο Ελαφονήσι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button