Τεχνολογία

Βίντεο – ντοκουμέντο της μεταφοράς «πολεμοφοδίων» από το «Καραϊσκάκης» στου Ρέντη

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η «Ζούγκλα» το χαμένο βίντεο – ντοκουμέντο από την μεταφορά των «πολεμοφοδίων» από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης στου Ρέντη όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου η επίθεση κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Στα πλάνα φαίνεται το κομβόι που συνόδευε και προστάτευε τα πολεμοφόδια που είχαν τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα και μεταφέρονταν οργανωμένα και συντονισμένα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

 

Υπενθυμίζεται πως όταν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, η αστυνομία ζήτησε τα πλάνα του σταδίου Καραϊσκάκη για να δει από πού βγήκαν τα «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Λυγγερίδη, η απάντηση που έλαβαν από τον Ολυμπιακό ήταν: «Δεν τα έχουμε, σβήνονται μετά από 2 ημέρες», είπαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έμειναν εμβρόντητοι.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ξεκάθαρα: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από την θύρα 5 του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, ένα φλασάκι με βίντεο, από τα επεισόδια στου Ρέντη στο Μέλινα Μερκούρη, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Αστυνομικός που μετέβη στο σημείο, εντόπισε το στικάκι, το οποίο απεστάλη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής.

Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισε δεκαπέντε (15) αρχεία βίντεο, στα οποία εμφανίζεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο (2) ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς.

Το βιντεοληπτικό υλικό αναλύθηκε σε τρεις (3) Εκθέσεις Ανάλυσης Βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με λοιπά στοιχεία προανάκρισης, όπου προέκυψε ότι:

Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ τριάντα-πέντε με σαράντα (35-40) περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δέκα με δεκαπέντε (10-15) περίπου μοτοσυκλέτες και τέσσερα (4) αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».

Αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το Μελίνα Μερκούρη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ. Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών.

Ως εκ τούτου και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το ανωτέρω γήπεδο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button