lifestyle

Τζένη Μπαλατσινού: «Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία»

Ευλογημένη δήλωσε πως νιώθει η Τζένη Μπαλατσινού μιλώντας για την καριέρα της, τον γάμο της με τον Βασίλη Κικίλια και τη μητρότητα έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το τέταρτο παιδάκι της. 

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Τζένη Μπαλατσινού στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τετάρτης (24.04.2024). Αναφέρθηκε αρχικά στην ημερίδα «Είμαι εδώ για σένα», η οποία αφορά τη γυναίκα σε όλες της τις εκφάνσεις και θα συμμετέχουν σπουδαίοι ομιλητές σε διάφορες θεματικές. «Όλα τα έσοδα της ημερίδας θα πάνε στη στήριξη των γυναικών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ στη Θεσσαλία», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι εποχές αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και επιτάσσουν στη γυναίκα να φοράει περισσότερα “καπέλα”, να ακροβατεί ανάμεσα σε αυτό που θέλει και αν το μπορεί. Το εργασιακό περιβάλλον δεν έχει εξελιχθεί ισότιμα όλα αυτά τα χρόνια, από το μισθολογικό χάσμα μέχρι τα στερεότυπα που επικρατούν σε ένα χώρο εργασίας».

Η Τζένη Μπαλατσινού αποκάλυψε πως πάντα ένιωθε ενοχές να πει ότι κάνει κάτι καλά, ενώ της αρέσουν οι ταπεινοί άνθρωποι που δεν στηρίζονται στο «φαίνεσθαι».

«Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν, τα παιδιά μου. Το ότι χρειάζεται να τα καταφέρω για τα παιδιά είναι απίστευτα ισχυρό όπλο. Όταν δεν είσαι μόνος σου και έχεις την ευθύνη τριών παιδιών και τα πράγματα αλλάζουν βίαια στη ζωή σου, αναπτύσσονται οι μηχανισμοί επιβίωσης της ζούγκλας. Όταν έχεις παιδιά αναγκάζεσαι να πάρεις ρίσκο, να μάθεις γρήγορα, αυτό είναι πολύ δύσκολο και εμπεριέχει φόβο για το άγνωστο. Είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από τις δυσκολίες έμαθα πάρα πολλά πράγματα για μένα, ανακάλυψα δυνατότητες που δεν πίστευα ότι υπάρχουν».

«Εργάζομαι από τα 18 μου, έχω αλλάξει πολλές καριέρες, έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου πολλές φορές, πειραματίστηκα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πουλήσω, όταν είχα την εταρεόα με τα καλλυντικά και έπρεπε να πουλήσω ένα προϊόν, ένιωθα ντροπή, κρυβόμουν. Μπορώ να πουλήσω εύκολα για τους άλλους, αλλά ακόμη νιώθω πως πουλώντας κάτι από τον εαυτό μου, ίσως κάπου κοροϊδεύω τον άλλον».

Για την μητρότητα

«Το ότι έγινα ξανά μητέρα σε μεγάλη ηλικία και μετά από τρία παιδιά, ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ, ούτε ήταν προγραμματισμένο. Με το τέταρτο παιδί, τον Παναγιώτη, στην αρχή ήμουν αγχωμένη αν θα είμαι δοσμένη με όλες μου τις αισθήσεις σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δεν περίμενα ότι τα συναισθήματα της μητρότητας μπορούν να γεννηθούν ξανά και μάλιστα πιο συνειδητά λόγω της ωριμότητας. Είμαι ευλογημένη που έγινα ξανά μητέρα, είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να συμβεί ακόμη και σε αυτή την ηλικία».

«Με τον μικρό τα ξαναζώ όλα από την αρχή διαφορετικά, γιατί είμαι κι εγώ διαφορετική, προσπαθώ να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο στην επαφή μαζί του. Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα. Το πιο σπουδαίο, σημαντικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που μπορώ να αφήσω στον κόσμο είναι τα παιδιά μου, να τους αφήσω όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη. Νιώθω αγάπη, κατανόηση, εξέλιξη του εαυτού μου μέσα από τα παιδιά μου, από τα καλά και τα δύσκολα, δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο ζωής από αυτό».

«Η ζωή ενός πολιτικού έχει αρκετές υποχρεώσεις»

Η Τζένη Μπαλατσινού είναι παντρεμένη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Η ίδια αναφέρθηκε στην καθημερινότητά της με έναν πολιτικό:

«Η ζωή ενός πολιτικού έχει αρκετές υποχρεώσεις, είναι ο άντρας μου, είμαι η σύζυγος του, έχουμε τις δουλειές μας, ένα σπίτι που αγαπάμε και ανθρώπους που αγαπάμε. Επιδιώκω να απολαμβάνω και τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να μαθαίνω πάντα κάτι καινούργιο, γιατί αλλιώς δεν περνάει. Πράγματι δεν είναι ξέγνοιαστα τα καλοκαίρια μου, αλλά το τελευταίο που θέλει να ακούσει κάποιος είναι αν κάνω διακοπές ή όχι και σίγουρα δεν έχει καμία σημασία».

«Από τη στιγμή που δέχεσαι να βάλεις αυτό το “κουστούμι” έχει τα καλά και τα κακά του. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε, αλλά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Υπάρχω στη δημόσια σφαίρα 35 χρόνια. Όταν είσαι μικρός σε απασχολεί η γνώμη των άλλων, μεγαλώνοντας δεν μπορείς να του έχεις όλους ευχαριστημένους».

«Υπήρξε στενοχώρια, ένιωσα ότι έχουν παρεξηγηθεί τα λόγια μου. Υπήρξε μυθοπλασία για τη ζωή μου, αλλά όλα αυτά τα χρονιά δεν απαντάω. Είναι ελάχιστες οι φορές που έχω απαντήσει σε μυθοπλασίες κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, για μένα δεν έχω σηκώσει ποτέ το γάντι. Αν εσωτερικά και ψυχικά δεν είμαι καλά και δεν έχω υπάρξει φροντιστική με τον εσωτερικό μου κόσμο, δεν μπορώ να περάσω καλά. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με έναν τρόπο που σε άλλους αρέσω και σε άλλους δεν αρέσω, είναι υποκειμενικό», είπε το γνωστό μοντέλο. 

Για εκείνη η άθληση είναι τρόπος ζωής, ενώ την θλίβει που βλέπει γυναίκες που βασίζουν την αυτοεικόνα τους στα social media.

«Δυστυχώς τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία κάνουν πράγματα στον εαυτό τους που ίσως σε 10-20 χρόνια τα μετανιώσουν. Πιστεύω στη φυσική ομορφιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσέξεις τον εαυτό σου αισθητικά εάν το επιθυμείς, αλλά παν μέτρον άριστον».

«Το άγχος να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά σου από μικρή ηλικία γιατί χρειάζεται να συμβαδίσεις με κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, δε με βρίσκει σύμφωνη. Δεν μπορεί να με εμπνεύσει ούτε η Κιμ Καρντάσιαν, ούτε κάποιος πολύ χαρισματικός στο TikTok και ίσως να ακούγομαι δεινόσαυρος. Προτιμώ να εμπνέομαι από ανθρώπους που έχουν αξιακό κώδικα που συνάδει με τον δικό μου. Δεν κρίνω ότι κάτι άλλο είναι λάθος ή κακό, απλά έτσι είμαι εγώ».

To άρθρο Τζένη Μπαλατσινού: «Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button