Τεχνολογία

Volvo και Renault επισημοποιούν τη συνεργασία τους και δημιουργούν τη νεοσύστατη Flexis

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τόσο η Renault όσο και η Volvo προχώρησαν στη δημοσίευση μίας σύντομης αλλά γεμάτης νόημα ανακοίνωσης, με την οποία επισημοποιούν τη συνεργασία τους αλλά και τη δημιουργία της νεοσύστατης Flexis SAS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις δεσμευτικές συμφωνίες κοινοπραξίας που υπεγράφησαν στις 6 Οκτωβρίου 2023, ο Όμιλος Volvo και ο Όμιλος Renault έλαβαν όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις και εγκαινίασαν επίσημα τη νέα εταιρεία Flexis SAS για την επόμενη γενιά πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και λογισμικών EV.

Μέσα στην επόμενη τριετία, τόσο η Volvo όσο και η Renault θα επενδύσουν από 300 εκατ. ευρώ η κάθε μία, ενώ παράλληλα ο γαλλικός Όμιλος CMA CGM επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για μια στρατηγική επένδυση έως και 120 εκατομμυρίων ευρώ στην Flexis SAS, μέσω του PULSE, του επενδυτικού του κεφαλαίου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει στην προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εταιρία Flexis θα έχει την έδρα της στη Γαλλία και πρώτος στόχος της εταιρίας θα είναι η παραγωγή ενός ηλεκτρικού van που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2026. Το συγκεκριμένο van (όπως και τα υπόλοιπα οχήματα που θα φτιάξει ο όμιλος), θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα Software Defined Vehicle (SDV) που θα υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους οχημάτων με χαμηλό κόστος και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως η ηλεκτροκίνηση απαιτεί περισσότερες συμμαχίες από ποτέ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button