Οικονομία

Διεθνείς αγορές: Ελπίδες λόγω του αμερικανικού πακέτου για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Θετικά αναμένεται να αποτιμήσουν οι αγορές σε ΗΠΑ και ΕΕ την απόφαση της βουλής των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο (20.04.24) υπέρ της στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα στα χρηματιστήρια λόγω των ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, οι επενδυτές ελπίζουν σε βελτίωση.

Η καθοδήγηση από άλλα εμπορικά κέντρα και μια διαχειρίσιμη προθεσμιακή κατάσταση δίνουν ελπίδες για βραχυπρόθεσμη σταθερότητα, σημειώνει η Handelsblatt.

Ο DAX έχασε 0,6% την Παρασκευή (19.4.2024), κλείνοντας στις 17.737 μονάδες. Ο κορυφαίος δείκτης θα μπορούσε να επωφεληθεί από την άνοδο των τιμών στην Ασία κατά την έναρξη της νέας εβδομάδας. Στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ο Dax είναι ελαφρώς υψηλότερα στις 17.800 μονάδες περίπου.

Οι ενδείξεις για τις συναλλαγές στη Wall Street είναι επίσης θετικές. Συνολικά, ο αριθμός των εκ των προτέρων γνωστών ημερομηνιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών είναι χαμηλός σήμερα (22.4.2024). Παρόλο που η SAP, ένα από τα βαριά χαρτιά του DAX, θα παρουσιάσει νέα τριμηνιαία στοιχεία, αυτά δεν θα δημοσιευθούν παρά αργά το βράδυ.

To άρθρο Διεθνείς αγορές: Ελπίδες λόγω του αμερικανικού πακέτου για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button