Τεχνολογία

​​​​​​​Υπερορθόδοξοι Εβραίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία προστατεύοντας Παλαιστίνιους

Ισχυρή δύναμη της ισραηλινής Αστυνομίας πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην συνοικία των Υπερορθόδοξων Εβραίων «Μεά Σεαρίμ», προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης που στερούνταν άδειας παραμονής και εργασίας και στους οποίους η τοπική Εβραϊκή Υπερορθόδοξη κοινότητα προσέφερε καταφύγιο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πολυπληθής ομάδα Υπερορθόδοξων Εβραίων, που ανήκει στην αίρεση «Νετουρέι Καρτά» αναμετρήθηκαν με τις δυνάμεις της ισραηλινής Αστυνομίας με μπουκάλια, πέτρες, σιδηρολοστούς, καρέκλες, τραπέζια και υγρά με οξύ, φωνάζοντας «Είστε Ναζί! Είστε δολοφόνοι! Φύγετε από δω!», στην προσπάθειά τους να μην συλληφθούν οι Παλαιστίνιοι που διέμεναν στην συνοικία των Υπερορθοδόξων, όπου και απασχολούνταν στις οικοδομικές εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κτήριο μίας από τις πολλές θεολογικές σχολές της περιοχής.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι Παλαιστίνιους, μόνιμους κατοίκους Βηθλεέμ ηλικίας 17-32 ετών, οι οποίοι στερούνταν άδειας παραμονής και εργασίας στο Ισραήλ και οι οποίοι, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν βρει καταφύγιο από στελέχη της εβραϊκής υπερορθόδοξης αίρεσης «Νετουρέι Καρτά», η οποία υποστηρίζει τη σύσταση παλαιστινιακού αραβικού κράτους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button