Τεχνολογία

Χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο

Χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να φέρουν συνολικά στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Journey» και «Celebrity Infinity» στις επτά προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους στο λιμάνι της πόλης. Το πρωί της Κυριακής κατέφθασε από τον Πειραιά -για όγδοη φορά φέτος- το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια, το οποίο αναμένεται να «δέσει» στη Θεσσαλονίκη άλλες δύο φορές μέσα στον τρέχοντα μήνα, στις 19 και τις 26 Μαΐου, με επόμενο προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέκλυσαν τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με σύμμαχο και την ηλιοφάνεια. Συνολικά θα πραγματοποιήσει φέτος 31 αφίξεις στην πόλη.

Οι δε επόμενες αφίξεις του «Celebrity Infinity» αναμένονται στις 22 Μαΐου (από τον Βόλο με επόμενο σταθμό την Καβάλα) και στις 29 του μηνός (από τη Μύκονο με επόμενο σταθμό το Ναύπλιο). Το «Celebrity Infinity», που μέσα στο 2024 θα «πιάσει» Θεσσαλονίκη συνολικά 22 φορές, ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο άνοιξε η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για την πόλη, στις 3 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη για το σύνολο του 2024 ανέρχονται σε 82, έναντι 68 το 2023, 61 το 2022 και μόλις 17 το 2021.

Υπενθυμίζεται, πως από τον περασμένο Ιούλιο η Θεσσαλονίκη απέκτησε και δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός, εμβαδού 2000 τμ, μπορεί να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10 του λιμένος της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button