Πολιτική

Με Δήμα, Μελέτη, Αυτιά, Μπελέρη και Πατουλίδου το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (15/4/24) η ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του, μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Το ψηφοδέλτιο αγκαλιάζει ολόκληρη την Ελλάδα» είπε η Αριστοτελεία Πελώνη που παρουσίασε την εκδήλωση, στο ξεκίνημά της.

Στα ονόματα – έκπληξη που ανακοινώθηκαν είναι και αυτό του Φρέντι Μπελέρη, για τον οποίο κατά την έναρξη της εκδήλωσης, υπήρχε συμβολικά μία κενή καρέκλα…

Το λόγο πήραν ένας – ένας οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές για να πουν λίγα λόγια τους στόχους τους.

Ο Γιώργος Αυτιάς, είπε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν τον πρώτο λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»…

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε ο Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

Στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι  δεν θα υπάρξει ένταξη της Αλβανίας χωρίς δίκαιη δίκη του Φρέντι Μπελέρη…

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε ότι βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο «γιατί εσείς το αποφασίσατε. Σήμερα είμαι εδώ… Από το πρώτο λεπτό δε σταμάτησα να δουλεύω για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δε σταμάτησα να γίνομαι η φωνή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι περήφανος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου».

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε: Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Στη συνέχεια, ο Φρέντι Μπελέρης ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος, με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος είναι κρατούμενος στις Αλβανικές φυλακές. Η αίθουσα σείστηκε ενώ πολλοί φώναζαν το όνομά του…

Αργότερα, ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους».

Η Βούλα Πατουλίδου είπε μεταξύ άλλων: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

Η Μαρία Σπυράκη είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε να πείσουμε τους πολίτες που θέλουν λύσεις, να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Βίκυ Φλέσσα είπε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού».

«Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και αποκτά για μένα μια ιδιαίτερη αξία αυτή τη μέρα» πρόσθεσε η Βίκυ Φλέσσα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή επιτυχία.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη». «Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που δεν είναι «πιο γνωστοί».

«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και φέρνουμε πιο κοντά την πατρίδα μας στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι στις Ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δώσαμε πολλές μάχες. Από τη μεγάλη πρόκληση του covid και καταφέραμε και πετύχαμε την μεγαλύτερη επανάσταση με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που φέρει και τη σφραγίδα της Ελλάδας».

«Το Μάρτιο του 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και αγωνιστήκαμε πολύ να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη συμμετοχή από 111 χώρες, πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την αντιπολίτευση υπάρχει η εμμονή «να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι πρόταση» και κάλεσε όλους να πάρουν τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να αποφύγουμε την χαλαρή ψήφο.

«Το βράδυ της 9η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: Πρώτη δύναμη στην Κεντροδεξιά της Ευρώπης, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»! κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

Όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι:

Αβραμίδου Σεραφίνα

Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)

Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)

Αυτιάς Γεώργιος

Βεζυργιαννίδης Ιωάννης

Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)

Δάκης Γεώργιος

Δεκόλης Ιωάννης

Δήμας Πύρρος

Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

Ζαμπούκας Ανδρέας

Καρανικόλας Σπυρίδων

Καραχάλιος Θεόφιλος

Κατσαούνης Δημήτριος

Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ

Κοντοζαμάνης Βασίλειος

Κουρή – Καλλέργη Όλγα

Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη

Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)

Κυμπουρόπουλος Στυλιανός

Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος

Μελέτη Ελεονώρα

Μουρούτης Γεώργιος

Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης

Μπλιούμης Γεώργιος

Ναούμης Νικόλαος

Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης

Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)

Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)

Ρογδάκη Άννα – Μαρία

Σακελλάρης Βασίλειος

Σέρμπος Σωτήριος

Σούλογλου Νουρτζάν

Σπυράκη Μαρία

Στέφος Νικόλαος

Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία

Τσιόδρας Δημήτριος

Τσουχαντάρης Αθανάσιος

Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)

Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη

Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Τι σηματοδοτεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Είναι ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης σύμφωνα με τη ΝΔ. Οι 42 υποψήφιοι του κόμματος προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό.

Είναι πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή.
Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στέλνει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

To άρθρο Με Δήμα, Μελέτη, Αυτιά, Μπελέρη και Πατουλίδου το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button