Αθλητικά

Ο Γιάννης Βρούτσης υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο καράτε

O Γιάννης Βρούτσης υποδέχτηκε την αποστολή της εθνικής ομάδας καράτε, που επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζαντάρ με πέντε μετάλλια.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/5) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μαζί με τον πρόεδρο Θεόδωρο Σιέτη και σύσσωμο τη Δ.Σ. της ομοσπονδίας τους αθλητές της εθνικής ομάδας καράτε, που επέστεψαν με πέντε χρυσά μετάλλια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζαντάρ.

Οι αρχές του αερολιμένα, μάλιστα, είχαν μεριμνήσει για την ύπαρξη ειδικής αίθουσας, στην οποία οι αθλητές έφτασαν κρατώντας το κύπελλο της δεύτερης θέσης του ομαδικού KUMITE, με «μπροστάρηδες» τους δύο «χρυσούς» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζαντάρ, Στέφανο Ξένο και Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη.

Ο Γιάννης Βρούτσης ήταν ο πρώρος που υποδέχτηκε τους αθλητές και της αθλήτριες, συγχαίροντας κάθε έναν ξεχωριστά: τη Μαρία Στόλη και τον Γιώργο Μπαλιώτη, που κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια, τους Βαγγέλη Σερεμετάκη, Νίκο Δρίβα, Θάνο Νικόπουλο, Σέργιο Καρβούνη, που μαζί με τους Ξένο και Μαστρογιάννη κατέκτησαν το ασημένιο στο ομαδικό ανδρών, τις Κ. Χρυσοπούλου, Κ. Πέππα, Στ. Τζίλια που πήραν την 5η θέση στο ομαδικό Kumite γυναικών, τη Τζωρτζίνα Ξένου, 5η στο ατομικό Κάτα, τον Λάμπρο Μαρκεσίνη που συμμετείχε στο Κάτα Ανδρών, τους προπονητές Σπ. Μαργαριτόπουλο, Γ. Τζάνο, Μ. Σουμπασάκη και τον αρχηγό αποστολής Βασίλη Τσιακμάκη.

«Σε επίπεδο Ευρώπης και κόσμου η Ελλάδα μεγαλώνει, ο αθλητισμός της γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Με τιμή και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες που μας έκαναν υπερήφανους, ανεβάζοντας το καράτε και τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή του Ολύμπου. Μεγάλη υπερηφάνεια για την επιτυχία των παιδιών, που δείχνει πραγματικά ότι ο ελληνικός αθλητισμός μεγαλουργεί σε κάθε επίπεδο.

Το βλέπετε σε όλα τα αθλήματα. Σήμερα είναι η μέρα του καράτε, με χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτό δείχνει τις ικανότητες για υψηλές επιδόσεις που έχουν τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και δείχνουν τις αξίες του ελληνικού αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον Κωνστανίνο (σ.σ. Μαστρογιάννη), τον Στέφανο (σ.σ. Ξένο) και την οικογένειά του που εδώ και πολλά χρόνια έχει σπουδαίες διακρίσεις. Πολλά πολλά συγχαρητήρια, μπράβο παλικάρια μου! Κάνετε υπερήφανη την Ελλάδα και μας συγκινείτε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

Ο Στέφανος Ξένος ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη η δυσκολία και δεν ξέρω αν μπορούν να το καταλάβουν όλοι όσοι βρίσκονται έξω από αυτή τη διαδικασία. Γιατί αυτή τη στιγμή ο κόσμος βλέπει διακρίσεις, βλέπει μετάλλια από την εθνική Ελλάδας, αλλά είναι τρομακτικά δύσκολος ο υπόλοιπος δρόμος που μας οδήγησε εδώ και που δεν φαίνεται. Οι θυσίες, η προπόνηση, η προετοιμασία, όλος ο πόνος των αθλητών είναι πάρα πολύ μεγάλος κι αυτό είναι που το κάνει σπουδαίο. Η δυσκολία του!».

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης με τη σειρά του είπε: «Πήγαμε στην Κροατία με μία πολύ νέα ομάδα, καταφέραμε να φέρουμε πέντε μετάλλια και πάλι να μην είμαστε ικανοποιημένοι.

Γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Δεν έχει ταβάνι αυτή Δυστυχώς, όμως, το καράτε δεν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και γι΄αυτό δεν δεχόμαστε και την ανάλογη στήριξη. Είναι κρίμα γιατί εάν το καράτε είχε παραμείνει στο πρόγραμμα των Αγώνων, σε λίγους μήνες στο Παρίσι θα είχαμε σίγουρα μετάλλιο».

To άρθρο Ο Γιάννης Βρούτσης υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο καράτε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button