Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο θρίαμβος στο Μόντε Κάρλο τον «εκτόξευσε» στο Νο7 της ATP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για τρίτη φορά το 1000άρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο Masters και επέστρεψε με δυναμικό τρόπο στο top10 της ATP, μετά από σχετική απουσία οκτώ εβδομάδων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήκωσε την κούπα στη χωμάτινη επιφάνεια του Masters του Μόντε Κάρλο, κέρδισε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και από την δωδέκατη– βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Με την παρουσία του στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, ο Στέφανς Τσιτσιπάς θα έχει μια θεωρητικά καλύτερη κλήρωση στο Roland Garros που θα αρχίσει στις 26 Μαΐου.

Παράλληλα, κέρδισε 17 θέσεις στο Race και είναι στο νούμερο 8 της λίστας βάσει των επιδόσεων των τενιστών μέσα στο 2024, με στόχο να παραμείνει στην κορυφαία οκτάδα κι έτσι να αγωνιστεί στο ATP Finals.

Στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ακολουθεί ο Γιανίκ Σίνερ, με τους δύο κορυφαίους της λίστας να αποκλείονται στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο. Άνοδο τεσσάρων θέσεων σημείωσε και ο φιναλίστ του χθεσινού τελικού, Κάσπερ Ρουντ, που αναρριχήθηκε στο Νο6. Εκτός Top 10 (No.12) βγήκε ο περσινός φιναλίστ του Μόντε Κάρλο Χόλγκερ Ρούνε.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, για να υπερασπιστεί την περσινή παρουσία του στον τελικό του τουρνουά, με την ελπίδα να το κατακτήσει.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο θρίαμβος στο Μόντε Κάρλο τον «εκτόξευσε» στο Νο7 της ATP δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button