Αθλητικά

«Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»

Ο Στέφανος Ντούσκος θα θυμάται για πάντα την 16η Απριλίου, καθώς έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρωθιέρεια, Μαίρη Μηνά για το ταξίδι με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Μετά το τέλος της Τελετής, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν κάτι ξεχωριστό, μοναδικό που έκαναν αυτά τα μέτρα μέσα σε τόσους χιλιάδες θεατές. Νιώθω ότι κουβάλησα, κατά κάποιο τρόπο, όλους της Έλληνες μαζί μου. Νιώθω μια μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά γιατί μπόρεσα και μετέφερα τη Φλόγα, από εδώ που ξεκίνησε ο Αθλητισμός. Από εδώ που ξεκίνησαν όλα, τα αρχαία χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήμουν εγώ ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος».

Αναφορικά με τα αισθήματά του, σε σχέση με την πρόβα που πήρε μέρος τη Δευτέρα, απάντησε: «Η πρόβα δεν συγκρίνεται μ’ αυτό το συναίσθημα. Όταν παίρνεις τη Φλόγα νιώθεις κάτι μοναδικό, ιδιαίτερο. Μπορούν να το καταλάβουν καλά, αυτοί που το έκαναν στο παρελθόν».

Σχετικά με την παρουσία κόσμου: «Ήμουν ιδιαίτερα συγκινημένος. Μου περνούσαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό. Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ένιωσα μια χαρά και μια συγκίνηση σ’ όλο μου το σώμα».

Τέλος, αναφορικά με την προετοιμασία του, δήλωσε: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Ευελπιστούμε όταν έρθει η στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαστε στην καλύτερη κατάσταση και να κατακτήσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button