Τεχνολογία

Συνάντηση Βαρθολομαίου με Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επίσημη συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι συνομιλίες, οι οποίες διήρκεσαν πέραν της μίας ώρας, πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, επικεντρώθηκαν δε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, αλλά και σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τις προσήκουσες τιμές, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία, λόγω των συνεχιζομένων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, συνεχάρη δε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την απερίφραστη και ξεκάθαρη καταδίκη του πολέμου και για το παράδειγμα που δίνει ως κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την τιμητική πρόσκληση και τους θερμούς του λόγους και του μετέφερε την ευλογία της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως για επιτυχή διεξαγωγή των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στο Παρίσι, εξέφρασε δε την ευχή να επικρατήσει και κατά τη φετινή ιστορική διοργάνωση η αρχή της εκεχειρίας, η οποία ίσχυε ήδη από την αρχαιότητα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του μετέβη στην έδρα της Συνελεύσεως των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Γαλλίας, όπου τον καλωσόρισε με θερμούς λόγους ο πρόεδρος της αρχιεπίσκοπος του Ρέιμς, Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, ο οποίος ανεφέρθη, μεταξύ άλλων, εκτενώς στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του κ.κ. Βαρθολομαίου, οι οποίες ενέπνευσαν και τον Πάπα Φραγκίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης τόνισε τις αδελφικές σχέσεις του με τον Πάπα, την κοινή τους έμφαση στη συνοδικότητα, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει για τις σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η επικείμενη επέτειος, το 2025, των 1700 ετών από τη σύγκληση της Α´ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button