Υγεία

Δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera τραυματίστηκαν σοβαρά από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα

Δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera τραυματίστηκαν σήμερα (13/02) σοβαρά από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανέφερε το δίκτυο του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο ανταποκριτής Ισμαήλ Αμπού Όμαρ και ο εικονολήπτης του Άχμεντ Μάτααρ τραυματίστηκαν από πλήγμα στον τομέα της Ράφα, στο νότιο άκρο της περιοχής. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε προς το παρόν κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεξί πόδι του Ισμαήλ Αμπού Ομάρ “ακρωτηριάστηκε” και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το αριστερό, ανακοίνωσε το δίκτυο, μεταδίδοντας εικόνες του δημοσιογράφου τον οποίο περιβάλλουν γιατροί σε αίθουσα χειρουργείου διευκρινίζοντας πως η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Στην περίπτωση του Άχμεντ Μάταρ “τραυματίστηκε σοβαρά”, πρόσθεσε το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι δύο δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα, όπου στοιβάζονται αυτή την ώρα 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, με τη μεγαλύτερη πλειονότητά τους να έχουν εκτοπιστεί από τις επιδρομές και τις μάχες στην υπόλοιπη περιοχή.

Το καταριανό δίκτυο επλήγη πολύ από τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα. Στις αρχές Ιανουαρίου, δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera, ο Χάμζα Ντάχντουχ και ο Μουστάφα Θουράγια σκοτώθηκαν σε πλήγμα στο αυτοκίνητό τους στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός είχε πει πως “οι δύο πιλόταραν drones που ήγειραν άμεση απειλή για τα ισραηλινά στρατεύματα” και τους είχε περιγράψει ως “τρομοκρατικούς πράκτορες”, ισχυρισμούς τους οποίους απέρριψαν η οικογένεια και ο εργοδότης τους. Τον Δεκέμβριο, ο εικονολήπτης Σάμερ Αμπού Ντάκα σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα.

Ο επικεφαλής του γραφείου του δικτύου στη Γάζα, Ουάελ Ντάχντουχ, πατέρας του Χάμζα Ντάχντουχ, είχε χάσει επίσης τη σύζυγό του, δύο παιδιά του και έναν εγγονό από πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσέιρατ (κέντρο) στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Ουάελ Νταχντούχ, 53 ετών, που έγινε σύμβολο των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γάζα, που τραυματίστηκε και ο ίδιος στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς , έφυγε από την περιοχή στα μέσα Ιανουαρίου για να μεταβεί στο Κατάρ, όπου εγχειρίστηκε.

Τουλάχιστον 85 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, στη μεγάλη πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPI).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button