ΓυναίκαΜόδα

Πώς συνδέεται το διαζύγιο με το χρόνο που επιλέγουν τα ζευγάρια να συγκατοικήσουν

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντένβερ επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε όλο και πιο συχνά γύρω μας.

Τα παραπάνω ευρήματα φαίνεται να είναι συναφή επειδή μια μελέτη καθηγητή ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι η συγκατοίκηση πριν από το γάμο αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα της σχέσης.

Συγκεκριμένα, η μελέτη εξέτασε πτυχές της συμβίωσης σε μια περίοδο 20 ετών για αμερικανικά ζευγάρια που παντρεύτηκαν μεταξύ 2010 και 2019 (1.621 συμμετέχοντες) και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που συζούσαν πριν από το γάμο είχαν 48% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε διαζύγιο από εκείνα που συζούσαν μετά τον αρραβώνα ή το γάμο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συμβίωση μπορεί να αλλάξει τη στάση των ανθρώπων απέναντι σε θέματα δέσμευσης, όπως ο γάμος. Η συγκατοίκηση φαίνεται επίσης να κάνει τους χωρισμούς πιο δύσκολους, αλλά δεν αποτελεί “αλεξίσφαιρη” λύση για το γάμο, καθώς μπορεί να καταλήξει σε ένα είδος αδράνειας, ειδικά αν οι σύντροφοι δεν βρίσκονται στη διαδικασία να μοιραστούν κοινούς μελλοντικούς στόχους.

Επιπλέον, σύμφωνα με αυτούς, τα ζευγάρια που συμβιώνουν πριν από το γάμο αναλαμβάνουν μερικές φορές ευθύνες για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένα. Η συγκατοίκηση δημιουργεί καθημερινές απαιτήσεις, τόσο οικονομικές όσο και άλλες, οι οποίες φυσικά παραμένουν οι ίδιες και μετά το γάμο. Ωστόσο, τα ζευγάρια είναι κατά μία έννοια ήδη δεσμευμένα να είναι μαζί και να αντιμετωπίζουν μαζί τις αλλαγές και κάθε είδους πιέσεις και δυσκολίες, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος αυτών των υποχρεώσεων είναι διαφορετικός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button