Αθλητικά

Αποκάλυψη Αταμάν: Μέλος του τιμ της Μακάμπι μου είπε «θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού στο game 2 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ στη Euroleague, τις δηλώσεις του για τη διαιτησία και την απάντηση της διοργανώτριας, αλλά και για μία συνομιλία που είχε με μέλος του σταφ των Ισραηλινών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τεαλ Αβίβ (95-79) ένα μέλος του σταφ των Ισραηλινών του είπε «θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα».

«Πότε έχετε ξαναδεί τέτοιο μεγάλο οργανισμό να κριτικάρει τη στάση προπονητή;» ανέφερε, σχετικά με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Euroleague, μετά τα παράπονα που έκανε για τη διαιτησία του game 1 της σειράς.

Τα όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

“Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, δεν ξέρω ποιος, μου είπε ‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πωλητής. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα”.

Αναφορικά με το παιχνίδι:

“Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Υπάρχει μία πραγματικότητα ότι η Μακάμπι είναι μία πολύ καλή επιθετική ομάδα. Στην πρώτη περίοδο δεν βάλαμε αρκετή πίεση στη μπάλα, ειδικά εναντίον του Λορέντζο Μπράουν, τους αφήσαμε να σκοράρουν 28 πόντους. Αλλά ξεκινώντας στη δεύτερη περίοδο, ειδικά όταν ο Σλούκας μπήκε στο παιχνίδι, ξεκινήσαμε να παίζουμε εξαιρετική άμυνα.

Μπορεί ο Σλούκας σήμερα επιθετικά να ήταν τέλειος, ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, αλλά και στην άμυνα έβαλε πίεση στον Λορέντζο Μπράουν και βελτιώσαμε την επιθετικότητά μας. Ο Παπαπέτρου έκανε καλή δουλειά στην άμυνα απέναντι στον Μπόνζι Κόλσον, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του πρώτου παιχνιδιού που χάσαμε. Μετά πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ξεκινήσαμε να παίζουμε χωρίς πανικό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίζαμε με πανικό, επειδή στην επίθεση σκόραραν κάθε φορά. Στην άμυνα πανικοβληθήκαμε, αλλά μετά από αυτό ελέγξαμε το παιχνίδι. Μετά, αν εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια που ο Σλούκας ήταν εκτός, κάναμε κάποια ντροπιαστικά λάθη και τους αφήσαμε να επιστρέψουν. Αλλά μετά με τον Σλούκα στο παρκέ, ελέγξαμε το παιχνίδι, δείξαμε την ποιότητα και τη διαφορά των δύο ομάδων όταν όλα στο παρκέ ήταν σωστά”

Για τον Σλούκα: “Πριν έρθω δούλεψα με σταρ στις προηγούμενες ομάδες μου και επίσης ο Σλούκας ήταν ένας σταρ πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Όλοι τον σέβονται στην Ευρώπη, δείχνει την ποιότητά του και σήμερα έκανε ένα ματς καριέρας. Δεν τίθεται ερώτημα σχετικά με την ποιότητα του Σλούκα, αλλά περισσότερο από την ποιότητα είναι η ηγεσία. Είναι ένας ηγέτης που μου αρέσει και σήμερα έδειξε την ποιότητά του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να παίζεις Final Four, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τον τίτλο. Χρειάζεσαι παίκτες-σταρ με σπουδαία νοοτροπία”.

Για το τι περιμένει στα επόμενα παιχνίδια για την πρόκριση: “Είναι τα playoffs. Είδαμε ότι σε άλλα παιχνίδια και σε άλλες σειρές ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν μετράει τόσο πολύ, επειδή τελικώς παίζεις το παιχνίδι, οπότε είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, όπως σήμερα μετά τη δεύτερη περίοδο, να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση.

Ελπίζω ότι κάποιοι παίκτες που σήμερα έπαιξαν χαμηλότερα από τις συνηθισμένες τους εμφανίσεις θα ξεκουραστούν αυτές τις τρεις μέρες, θα προετοιμαστούν πνευματικά και σωματικά για αυτά τα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κερδίσαμε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

Έχουμε το ρεκόρ της ιστορίας του Παναθηναϊκού σε νίκες κανονικής περιόδου στη EuroLeague, οπότε πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε τα ματς”.

Για το αν θα προσπαθήσει να πάρει περισσότερα πράγματα και από τους υπόλοιπους παίκτες: “Δεν κάνουμε ποτέ στρατηγική για να μοιράσουμε λεπτά στους παίκτες. Είναι η αίσθηση του προπονητή στο γήπεδο και ό,τι χρειάζομαι εκείνη την ώρα χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ καλά αυτές τις αλλαγές, κάποιες φορές πηγαίνουν καλά, κάποιες όχι, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε εδώ. Μιλήσαμε για τα πολλά λάθη που κάναμε, χάσαμε βολές, κάναμε λάθη στα τελευταία λεπτά. Μιλήσαμε για πολλές λάθος αποφάσεις”.

Για τις δηλώσεις του για τη διαιτησία και την απάντηση της Euroleague: “Αυτό που ήθελα είναι να εκφράσω την άποψή μου. Πότε έχετε ξαναδεί τέτοιο μεγάλο οργανισμό να κριτικάρει τη στάση προπονητή; Είμαι ο προπονητής. Αν γίνει κάποιο λάθος, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον κόσμο. Είμαι ειλικρινής δημόσια, μερικές φορές ακόμη και με τους παίκτες μου, την ομάδα και τον εαυτό μου. Για μένα, έπρεπε να δείξω στους δημοσιογράφους τις φάσεις για τις οποίες ήμουν δυσαρεστημένος. Υπάρχει ποινή από την Ευρωλίγκα για τέτοιες δηλώσεις και το δέχτηκα. Αυτή η ανακοίνωση μου φάνηκε πολύ περίεργη. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να χαλάσω την εικόνα της Euroleague, έχω προπονήσει πάνω από 300 παιχνίδια, έχω κερδίσει τίτλους και απαιτώ τον ίδιο σεβασμό. Πάντοτε μιλάω δημόσια, και για Έλληνες διαιτητές. Ό,τι κάνω είναι σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ποτέ δεν μίλησα άσχημα για κάποιον διαιτητή, ούτε επιτέθηκα σε κάποιον, απλά είδα τις φάσεις σπίτι μου και συνειδητοποίησα ότι είχαν γίνει λάθη. Για όσους προκαλούν με δηλώσεις τους ότι έχω απέχθεια για το Ισραήλ. Δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και του πολιτισμού, θέλω ειρήνη για όλες τις χώρες. Δεν έχω πει κάτι αρνητικό με πολιτικό χαρακτήρα. Περιμένω να δούμε τι θα γίνει με τις ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου”

To άρθρο Αποκάλυψη Αταμάν: Μέλος του τιμ της Μακάμπι μου είπε «θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button