Οικονομία

Λεωφόρος Αθηνών: Με άνοδο «άνοιξε» το ΧΑ – Θετική εικόνα και για τις ευρωπαϊκές αγορές

 

Ανοδικά κινείται την Τετάρτη (17.4.2024) ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου (ΧΑ) στη Λεωφόρο Αθηνών μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί που οδήγησε σε απώλειες 4,5%, με κυριότερη επιβαρυντική δύναμη τον απόηχο της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, την Τετάρτη οι αγοραστές δείχνουν να επανέρχονται στη Λεωφόρο Αθηνών οδηγώντας τον γενικό δείκτη του ΧΑ σε άνοδο 0,68% φτάνοντας στις 1.366,55 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει κατά 0,69% ενώ οι μετοχές του δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύονται ακόμα περισσότερο, κατά 1,5%.

Από τις μετοχές του FTSE lARGE Cap ξεχωρίζει η Marfin με ράλι 4,03%, ακολουθεί η ΔΕΗ με άνοδο 1,92% και τρίτη ακολουθεί η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη 1,8% και η Aegean αντίστοιχα με 1,68%.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Jumbo με -1%, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με -0,52%, ο ΟΛΠ με -0,21% και η Βιοχάλκο με -0,19%.

Συνολικά στα ταμπλό, οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι είναι οι ΚΑΙΡΟΜΕΖ με άνοδο 5,61% και η ΚΟΥΑΛ με 4,92%. Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι η REALCONS με -3,98% και η ΒΙΟΚΑ με -1,05%.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις πρώτες συναλλαγές, με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν άλμα 1,3%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,6%.

Ήπια άνοδος και στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο μιας νέας υποχώρησης του πληθωρισμού στη Βρετανία στο 3,2% τον Μάρτιο και μιας εξομάλυνσης του κλίματος της αγοράς μετά από την ανησυχία για την απειλή κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, που οδήγησε σε ξεπούλημα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,34%, στο +0,2% κινείται ο γερμανικός DAX, στο +0,6% ο γαλλικός CAC 40 και στο +0,15% ο βρετανικός FTSE 100.

 

 

To άρθρο Λεωφόρος Αθηνών: Με άνοδο «άνοιξε» το ΧΑ – Θετική εικόνα και για τις ευρωπαϊκές αγορές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button