Τεχνολογία

Δημιουργεί νέα πρότυπα ανθεκτικότητας και οπτικής διαύγειας

Το Corning προσφέρει άνευ προηγουμένου ανθεκτικότητα και βελτιστοποιημένη οπτική εμπειρία στο πιο πρόσφατο κορυφαίο smartphone της Samsung, με το πιο σκληρό και ανθεκτικό στις γρατσουνιές και το πιο προηγμένο οπτικά Gorilla® Glass.

Η Samsung Electronics και η Corning Incorporated (NYSE: GLW) ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι συσκευές Galaxy S24 θα είναι εξοπλισμένες με το νέο υλικό κάλυψης Corning® Gorilla® Armor της Corning. Το Gorilla Armor προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ανθεκτικότητας και οπτικής διαύγειας, παρέχοντας μια πιο φωτεινή οθόνη στο φως του ήλιου, αλλά και μεγαλύτερη προστασία από ζημιές που μπορεί να προκληθούν από την καθημερινή φθορά.

Ο Kwangjin Bae, EVP και Head της ομάδας Mechanical R&D, του τμήματος Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics, δήλωσε σχετικά: «Το Gorilla® Glass της Corning, μαζί με τη σειρά Galaxy S, καινοτομούν και έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης αντοχής των συσκευών. Αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας με μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία».

Το Corning® Gorilla® Armor είναι ένα διαφορετικό είδος υλικού κάλυψης των smartphones. Σε σύγκριση με μια τυπική γυάλινη επιφάνεια, το Corning Gorilla Armor μειώνει την αντανάκλαση έως και 75%, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία ανάγνωσης στην οθόνη και ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις της τελευταίας, σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον[1].

Το νέο υλικό από την Corning βελτιστοποιεί την ανθεκτικότητα στο Galaxy S24 Ultra. Στις εργαστηριακές δοκιμές της Corning, το Gorilla Armor ήταν πιο ανθεκτικό σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά γυαλιά κάλυψης από αλουμινοπυριτικό[2]. Προκειμένου να μετρήσει την αντοχή του υλικού στις γρατζουνιές, η Corningδημιούργησε μια νέα εργαστηριακή δοκιμή – το «Scratch Bot» – η οποία αναπαράγει τις μικρές γρατζουνιές που προκαλούνται από την καθημερινή χρήση. Σε αυτήν την αυστηρή δοκιμή, το Gorilla Armor δεν απέκτησε ορατές γρατζουνιές και φάνηκε πάνω από τέσσερεις φορές πιο ανθεκτικό στο συγκεκριμένο τομέα, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά γυαλιά κάλυψης από αλουμινοπυριτικό.

Το Gorilla Armor περιέχει, κατά μέσο όρο, 25% ανακυκλωμένο υλικό πριν από την κατανάλωση, γεγονός που επικυρώθηκε από την UL Solutions, σύμφωνα με τη διαδικασία UL2809-2 Environmental Claim Validation (ECVP) for Recycled Content[3].

«Το Gorilla Armor συνδυάζει την ερευνητική και μηχανολογική αντοχή της Corning, με τον καταναλωτικό σχεδιασμό της Samsung και την εστίαση στην εμπειρία του χρήστη», δήλωσε ο David Velasquez, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Corning® Gorilla® Glass. «Αυτή η τελευταία καινοτομία αντιμετωπίζει, ταυτόχρονα, την ανάγκη για ανθεκτικότητα, αλλά και την αυξανόμενη ανάγκη μας για καλύτερη οπτική εμπειρία – φέρνοντας την εμπειρία του κινητού τηλεφώνου από το μέλλον, στο παρόν».

Η κυκλοφορία των τηλεφώνων Galaxy S24 με Gorilla Armor γίνεται σε μια χρονιά σταθμό για τη Samsung και την Corning. Το 2022, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια κορυφαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Samsung και η Corning συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1973, για να κάνουν τις τηλεοράσεις πιο προσιτές στους καταναλωτές στην Κορέα.

Μισό αιώνα αργότερα, το πνεύμα της συνεργασίας παραμένει το ίδιο. Το Corning® Gorilla® Glass έχει χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συσκευές Samsung. Μερικά από τα πρώτα Galaxy smartphones, πιο πρόσφατα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S23 series, Galaxy Z Fold5 και Galaxy Z Flip5, χρησιμοποιούν Corning® Gorilla® Glass Victus ® 2. Η κυκλοφορία των συσκευών Galaxy S24 Ultra με Gorilla Armor συνεχίζει αυτήν τη μακροχρόνια σχέση, που εστιάζει στη δημιουργία καινοτομιών που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών κινητής τηλεφωνίας ευρείας κατανάλωσης.

[1] Οι ισχυρισμοί απόδοσης για το Corning® Gorilla® Armor βασίζονται στις εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές της Corning. Η πραγματική απόδοση μπορεί να διαφέρει.

[2] Οι ισχυρισμοί απόδοσης για το Corning® Gorilla® Armor βασίζονται στις εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές της Corning. Η πραγματική απόδοση μπορεί να διαφέρει.

[3] Το ανακυκλωμένο περιεχόμενο πριν από την κατανάλωση, όπως ορίζεται από την UL Solutions, είναι υλικό που δεν έχει φτάσει ποτέ στον τελικό χρήστη, καθώς έχει εκτραπεί από τη ροή αποβλήτων κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας παραγωγής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button