Τεχνολογία

Αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Ρωσία

Ένας άνδρας που φέρεται ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας και τις βοηθούσε να ετοιμάσουν μια απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνελήφθη στην Πολωνία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές και οι πολωνικές εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για έναν Πολωνό πολίτη, του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα και το αρχικό του επωνύμου του: Πάβελ Κ. Ο άνδρας αυτός φέρεται ότι είχε ως αποστολή «να συλλέξει και να παραδώσει πληροφορίες στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (…), κυρίως να βοηθήσει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας ενός ηγέτη ξένου κράτους, του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι», ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών της Πολωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάβελ Κ. δήλωνε «έτοιμος να αναλάβει δράση για λογαριασμό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είχε επαφές με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εμπλέκονται ευθέως στον πόλεμο στην Ουκρανία», προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

Η Βαρσοβία ενημερώθηκε για τη δράση του Πάβελ Κ. από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Ουκρανό γενικό εισαγγελέα, Αντρίι Κόστιν, ο συλληφθείς είχε αναλάβει «να συλλέξει και να μεταφέρει στο επιτιθέμενο κράτος πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου Ρεζόφ – Γιασιόνκα, στη νοτιοανατολική Πολωνία, απ’ όπου περνούν συχνά ο Ζελένσκι – όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό – αξιωματούχοι άλλων χωρών που μεταβαίνουν στην Ουκρανία και κομβόι με βοήθεια για την Ουκρανία».

Ο Πάβελ Κ. έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button