Πολιτική

Μπλόκο στους Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο – 31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από το A1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταθέσει υπόμνημα και γι’ αυτό δέχεται σκληρή κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα. 

Αυτό που αναμένεται είναι και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή. 

Από τα 46 κόμματα πέρασαν τα 31

Έτσι, τελικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

To άρθρο Μπλόκο στους Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο – 31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button