Πολιτική

ΑΔΑΕ: Αποφάσισε τα βήματα για την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ για την αίτηση ακυρώσεως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, αποφάσισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, «κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη».

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφασή του το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματική τη μη ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις υποκλοπές.

Με την απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, να γνωστοποιήσει στον κ. Ανδρουλάκη την εισαγγελική διάταξη και τον πλήρη φάκελο με το υλικό που είχε συλλεγεί.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση Ανδρουλάκη επέστρεψε στην ΑΔΑΕ.

To άρθρο ΑΔΑΕ: Αποφάσισε τα βήματα για την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button