Αθλητικά

Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 16-10: Πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το Champions League στο πόλο γυναικών οι «ερυθρόλευκες»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 16-10 από την Σαμπαντέλ στον τελικό του Champions League πόλο γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να κατακτούν την δεύτερη θέση στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με αξιώσεις απέναντι στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ, ωστόσο η ισπανική ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 16-10, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions League πόλο γυναικών.

Η ισπανική ομάδα είχε δύο εντυπωσιακά ξεσπάσματα, ένα στη δεύτερη και ένα στην τρίτη περίοδο, που της επέτρεψαν να κατακτήσει με πανηγυρικό τρόπο τον τίτλο, για έβδομη φορά στην ιστορία της, απέχοντας πλέον μόνο ένα τρόπαιο από την πολυνίκη του θεσμού Οριζόντε Κατάνια.

Ο αγώνας

Οι Ελληνίδες παίκτριες δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τη Σαμπαντέλ να ανοίγει το σκορ με γκολ της Τζουστίνι, αλλά η Ιωάννα Σταματοπούλου κράτησε “όρθια” την ομάδα της, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι της Μπέα Ορτίθ. Στη δεύτερη κερδισμένη αποβολή του Ολυμπιακού, η Σιούτη με έξυπνο σουτ ισοφάρισε, αλλά η Κασάδο απάντησε άμεσα αιφνιδιάζοντας τη Σταματοπούλου. Έτσι, το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 2-1, με την Ελευθερία Πλευρίτου να έχει συμπληρώσει από πολύ νωρίς δύο ποινές (όπως και στον χθεσινό ημιτελικό).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι “ερυθρόλευκες” κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα -για πρώτη και μοναδική φορά στο ματς- με γκολ της Βάσως Πλευρίτου και της Μυριοκεφαλιτάκη, αλλά ακολούθησε ένα εφιαλτικό δίλεπτο, στο οποίο η ισπανική ομάδα πέτυχε τέσσερα αναπάντητα τέρματα (6-3), αναγκάζοντας τον Δημήτρη Κραβαρίτη να πάρει άρον-άρον τάιμ άουτ. Η Τριχά έδωσε μία λύση σε παραπάνω, αλλά με ανάλογο τρόπο η Ιρένε Γκονζάλεθ διαμόρφωσε το 7-4 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός “έβγαλε” αντίδραση στις αρχές της τρίτης περιόδου και μείωσε σε 7-6, με πολύ ωραίο σουτ της Βάσως Πλευρίτου και γκολ της Χυδηριώτη σε παίκτρια παραπάνω, μετά από εξαιρετική ασίστ της Ξενάκη. Οι “ερυθρόλευκες” είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αμέσως μετά, αλλά δεν αξιοποίησαν την επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα (υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ) και η Σαμπαντέλ γρήγορα ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα. Με πρωταγωνίστριες τις Γκονζάλεθ και Τζουστίνι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε πέντε σερί γκολ μέσα σε 2,5 λεπτά, ξέφυγε 13-7 και ουσιαστικά “καθάρισε” τον τελικό. Η διαφορά έφτασε και στο +8 (15-7), με τον Ολυμπιακό να τη “μαζεύει” κάπως στα τελευταία λεπτά.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Τζουστίνι (π.π.), 1-1 Σιούτη (π.π.), 2-1 Κασάδο (περιφέρεια), 2-2 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-3 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 3-3 Τζουστίνι (περιφέρεια), 4-3 Γκαρσία (φουνταριστός), 5-3 Φόρκα (κόντρα), 6-3 Φόρκα (π.π.), 6-4 Τριχά (π.π.), 7-4 Γκονζάλεθ (π.π.), 7-5 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 7-6 Χυδηριώτη (π.π.), 8-6 Γκονζάλεθ (περιφέρεια), 8-7 Β. Πλευρίτου (π.π.), 9-7 Τζουστίνι (περιφέρεια), 10-7 Γκονζάλεθ (περιφέρεια), 11-7 Φαν ντερ Σλουτ (πέναλτι), 12-7 Τζουστίνι (π.π.), 13-7 Γκαρσία (περιφέρεια), 14-7 Φαν ντερ Σλουτ (πέναλτι), 15-7 Τζουστίνι (περιφέρεια), 15-8 Δρακωτού (μπάσιμο), 15-9 Ελευθεριάδου (πέναλτι), 15-10 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 16-10 Ορτίθ (π.π.).

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3.

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.

To άρθρο Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 16-10: Πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το Champions League στο πόλο γυναικών οι «ερυθρόλευκες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button