Τεχνολογία

Smart #5: Έτοιμο το μεγαλύτερο Smart που φτιάχτηκε ποτέ – Με off road χαρακτηριστικά και μεγάλες ανέσεις

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι μέρες των μικροσκοπικών αυτοκινήτων Smart έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς τα τελευταία μοντέλα γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Το #1 έχει μήκος 4.2μ. ενώ το #3 εκτείνεται 4.43μ. Αυτό το νέο #5 είναι ένα concept που προϊδεάζει για ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Η εταιρεία δεν αναφέρει τις ακριβείς διαστάσεις, αλλά φτάνει στο σημείο να το αποκαλεί μεσαίου μεγέθους SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV έχει αρκετά τετράγωνο σχήμα και μοιάζει με μια φουτουριστική εκδοχή του Mercedes GLB με off-road χαρακτηριστικά, όπως η ανυψωμένη ανάρτηση και τα ελαστικά παντός εδάφους. Η Smart το έχει «ντύσει» με διάφορα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά όπως ράγες οροφής, πλαστική προστασία στους θόλους των τροχών, πλάκες προστασίας από κάτω αλλά και μπάρα φωτισμού LED. Το περιπετειώδες θέμα του concept ολοκληρώνεται από ένα ενσωματωμένο βαρούλκο και ένα αναδιπλούμενο πίσω σκαλοπάτι για την πρόσβαση στην οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφημίζεται ως “το πιο ευέλικτο Smart όλων των εποχών” και διαθέτει τετρακίνηση χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες. Εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας πάνω από 100 kWh ενώ παράλληλα επωφελείται από την τεχνολογία 800-volt για γρήγορη φόρτιση, καθώς χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να ανανεώσει την μπαταρία από το 10 στο 80%. Πλήρως φορτισμένο, θα καλύψει περισσότερα από 550χλμ. με μία μόνο φόρτιση, με βάση τον κύκλο WLTP.

Όσον αφορά το εσωτερικό, ξεχωρίζει η τριπλή διάταξη οθονών. Συνδυάζει έναν μικρότερο ψηφιακό πίνακα οργάνων με μια κεντρική οθόνη infotainment και μια επιπλέον οθόνη μόνο για τον συνοδηγό.

Στα του εξοπλισμού, ξεχωρίζουν το κάθισμα  μηδενικής βαρύτητας για τον συνοδηγό με λειτουργίες μασάζ και εξαερισμού, μαζί με ένα υποπόδιο. Υπάρχει επίσης ένα αφαιρούμενο ηχείο στην κεντρική κονσόλα, ένας εικονικός βοηθός βασισμένος σε τεχνητή νοημοσύνη και φωτισμός περιβάλλοντος στο πίσω μέρος και των τεσσάρων προσκεφάλων.

Το Smart #5 θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα έρθει προς το τέλος του έτους.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button