Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας έκρινε το ντέρμπι και «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσαν μεγάλη “μάχη” για το top 6 της Basket League, με τους “πράσινους” να παίρνουν τη νίκη με 77-71, χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στο φινάλε του αγώνα.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού ο Ολυμπιακός επανήλθε από το -16 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα κρίσιμο σουτ στο τέλος με τον Σλούκα, ο οποίος πέτυχε τους 5 πόντους που έκαναν τη διαφορά στο τελικό σκορ του αγώνα για το top 6 της Basket League.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε έτσι το 3/3 στο πρωτάθλημα κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλό της και “κλείδωσε” το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μέχρι και τους τελικούς που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Το παιχνίδι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαιναν πόντο πόντο στο ξεκίνημα και το παιχνίδι είχε συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να βγάζουν πολλές ωραίες συνεργασίες στην επίθεση. Οι “πράσινοι” είχαν τους Χουάντσο και Μήτογλου να “τραβούν” το σκορ και τον Σλούκα να φθάνει γρήγορα τις 5 ασίστ, ενώ οι Πειραιώτες “χτύπησαν” κυρίως μέσα στη ρακέτα, με τον Κάνααν να πετυχαίνει τα μοναδικά τρίποντα της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο. Ένα σερί 8-0 του “τριφυλλιού” όμως στο τελευταίο δίλεπτο, έφερε τους γηπεδούχους στο +7 (23-16) στο 10′.

Το επιμέρους σκορ έφθασε και το 19-1 στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει διαρκώς λύσεις επιθετικά και τον Ολυμπιακό να παθαίνει ένα απίθανο μπλακάουτ, σκοράροντας μόνο με βολές στο πρώτο 6λεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου. Η είσοδος του Γουίλιαμς – Γκος βελτίωσε στη συνέχεια την εικόνα των Πειραιωτών και με ένα δικό τους σερί στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, “μάζεψαν” τη διαφορά από το -16 στο -5 (38-33) στο 20′.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά και βρέθηκε ξανά σε διψήφια διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός “έτρεξε” αμέσως μετά, μία φοβερή αντεπίθεση με “όπλο” τα επιθετικά του ριμπάουντ, για να πάρει και το προβάδισμα στο παιχνίδι, με 48-47. Φαλ και Κάνααν ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα για την ομάδα του Μπαρτζώκα, που έκανε πάλι ντέρμπι το ματς. Ακολούθησε μεγάλη “μάχη”, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την περίοδο με το υπέρ του 59-55, χάρη και σε συνεχόμενους πόντους του Λεσόρ.

Το παιχνίδι παρέμεινε έτσι ντέρμπι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 61-61. Ένα τρίποντο του Μήτογλου και δύο καλές άμυνες του Χουάντσο έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +5, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και πάλι σε 68-68 με δύο καλάθια του Γκος και ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη. Το ντέρμπι έγινε έτσι… θρίλερ στα τελευταία λεπτά και το έκρινε ο Κώστας Σλούκας. Με ένα μεγάλο τρίποντο και 2/2 βολές, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ντέρμπι, ο αρχηγός του “τριφυλλιού” υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του με 77-71 και άκουσε το όνομά του από τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ.

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας έκρινε το ντέρμπι και «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button