Αθλητικά

Συλαϊδόπουλος για την Κ19 του Ολυμπιακού: Κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το Youth League κατά την άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος οδήγησε τους νέους του Ολυμπιακού στην ιστορική κατάκτηση του Youth League. Οι ερυθρόλευκοι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τρίτης (23/04), με τον Έλληνα προπονητή να αναφέρει ότι δικαίως η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ τόνισε ότι αυτή η επιτυχία του Ολυμπιακού βελτίωσε την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Αν αναλογιστούμε ότι κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης θεωρώ ότι είμαστε καλά. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, ιστορικό. Χαιρόμαστε που αντιπροσωπεύσαμε τον σύλλογο επάξια. Είναι για μας κάτι μοναδικό να έχει 100 χρόνια ιστορίας αυτός ο σύλλογος κι εμείς να έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Είναι επίσης, πολύ σημαντικό ότι αντιπροσωπεύσαμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο, βοηθήσαμε το status του ελληνικού ποδοσφαίρου για να μεγαλώσει κι έξω, είτε αυτό αφορά τα ελληνικά ταλέντα, είτε τους συλλόγους, είτε τους Έλληνες προπονητές”.

Για το πότε πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το τρόπαιο: “Ήταν μία διαδικασία. Μέσα από κάθε ματς μεγαλώναμε, κάθε παιχνίδι μάς γέμιζε με πίστη, με εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε καταφέρει. Ήταν ένα ταξίδι που πέρα από την ατομική βελτίωση, είδαμε και την ομάδα να μεγαλώνει. Αν αναλογιστούμε στο τέλος της ημέρας τη μεγάλη εικόνα είμαστε δίκαια πρωταθλητές Ευρώπης.

Πραγματικά είμαστε η μοναδική ομάδα που ήμασταν αήττητοι, ίσως εμείς κι η Ρεάλ, είχαμε την καλύτερη άμυνα του τουρνουά και τη 2η καλύτερη επίθεση. Δεν είναι κάτι σύνηθες για ελληνικές ομάδες, ειδικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μεγαλώσαμε σαν σύλλογος, σαν ποδοσφαιριστές και μας βοήθησε στο να κοιτάμε κάθε αντίπαλο ισότιμα και ισάξια”.

Για το ότι η ομάδα έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στον τελικό: “Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο για τι θέλουμε να κάνουμε σ’ έναν αγώνα. Τα παιδιά το τήρησαν στο 100%. Στο ημίχρονο αυτό που είπαμε ήταν ότι είχαμε καλύτερη απόδοση στο 1ο μέρος από τον αντίπαλο, είχαμε τις ευκαιρίες να κάνουμε γκολ. Ζητήσαμε να συνεχίσουμε, να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν 45′ και δεν υπάρχει επιστροφή και θέλαμε να φέρουμε το Κύπελλο στην Ελλάδα”.

Για τη δυναμική της ομάδας: “Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον ίδιο μας τον εαυτό . Στη Ελλάδα υπάρχει ταλέντο είτε αφορά του ποδοσφαιριστές, είτε τον τρόπο που δουλεύουν οι Ακαδημίες. Τουλάχιστον όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είμαι σίγουρος για τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται και τα καλύτερα έρχονται. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στους Έλληνες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στους Έλληνες προπονητές. Και γιατί όχι; Βλέπετε δεν υστερούμε σε κάτι από άλλες ομάδες της Ευρώπης”.

To άρθρο Συλαϊδόπουλος για την Κ19 του Ολυμπιακού: Κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button