Οικονομία

H Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών ύψους 848 εκατ. ευρώ – Στο στόχαστρο Deutsche Bank, Commerzbank, Unicredit

Η δικαιοσύνη στη Ρωσία διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων της Deutsche Bank, της Commerzbank και της ιταλικής UniCredit, σύμφωνα με τη Welt.

Το μέτρο κατά των ευρωπαϊκών τραπεζών ελήφθη κατόπιν αιτήματος θυγατρικής της κρατικής ενεργειακής εταιρείας της Ρωσίας, Gazprom.

Αιτία είναι η ματαίωση της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ανατολική Λούγκα λόγω των δυτικών κυρώσεων, για την οποία οι τράπεζες είχαν συμβάλει στην εγγύηση. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης τα οποία επικαλείται το γερμανικό μέσο, θίγονται τίτλοι της Deutsche Bank, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 238 εκατ. ευρώ από την γερμανική τράπεζα και τη ρωσική θυγατρική της.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι είχε ήδη προβλέψει περίπου 260 εκατομμύρια για την υπόθεση. Ωστόσο, το ποσό αυτό καλύπτεται πλήρως από συμφωνία αποζημίωσης με πελάτη. «Μένει να δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση από τα ρωσικά δικαστήρια και ποιες συνέπειες θα έχει αυτό για τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία», εξήγησε η τράπεζα.

Όσον αφορά την Commerzbank, το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων συνολικού ύψους 93,7 εκατ. ευρώ, καθώς και τίτλων και του κτιρίου της τράπεζας στο κέντρο της Μόσχας.

Το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης διέταξε επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της UniCredit συνολικού ύψους 462,7 εκατ. ευρώ. Η ιταλική τράπεζα είναι η μεγαλύτερη ξένη τράπεζα που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Ρωσία μετά την αυστριακή Raiffeisenbank και είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας όσον αφορά το ενεργητικό του ισολογισμού της.

Το 2021, η θυγατρική της Gazprom RusChimAllianz είχε υπογράψει σύμβαση με τον γερμανικό βιομηχανικό όμιλο Linde και την κατασκευαστική εταιρεία Renaissance Heavy Industries για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Η RusChimAllianz φέρεται να κατέβαλε προκαταβολή στη Linde για το σκοπό αυτό. Μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας η Δύση επέβαλε κυρώσεις. Η Linde φέρεται να ενημέρωσε τους πελάτες της ότι οι εργασίες σταμάτησαν.

To άρθρο H Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών ύψους 848 εκατ. ευρώ – Στο στόχαστρο Deutsche Bank, Commerzbank, Unicredit δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button