ΓυναίκαΜόδα

Τζένη Μπαλατσινού: Η μητρότητα μετά τα 50, η καθημερινότητα με τον Βασίλη Κικίλια και τα αρνητικά σχόλια

Η Τζένη Μπαλατσινού έδωσε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την επαγγελματική της πορεία μέχρι σήμερα, τη μητρότητα σε μεγάλη ηλικία αλλά και το πώς είναι η ζωή δίπλα σε έναν πολιτικό.

«Θεωρώ ότι οι εποχές αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι κι αλλιώς η γυναίκα από τη φύση της είναι πολύπλευρο πλάσμα. Αναγκαστικά η εποχή επιτάσσει να φοράμε πολύ περισσότερα καπέλα και να ακροβατούμε καθημερινά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και με αυτό που μπορούμε. Ακόμα και το εργασιακό περιβάλλον δεν έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, από το μισθολογικό χάσμα μέχρι τα στερεότυπα που επικρατούν σε έναν χώρο εργασίας» ανέφερε αρχικά η Τζένη Μπαλατσινού.

«Αν σκεφτώ ότι εργάζομαι από τα 18, θεωρώ ότι έχω αλλάξει πολλές καριέρες και έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές. Πειραματίστηκα σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς, διαφορετικούς μεταξύ τους. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πουλήσω, όταν είχα την εταιρεία με τα καλλυντικά, όταν ερχόταν κάποιος γνωστός ή γνωστή μου στο κατάστημα να αγοράσει κάτι, ένιωθα ντροπή, κρυβόμουν, έβαζα τα κορίτσια να μπουν μπροστά.. Είχα ανέκαθεν μια ενοχή στο να πω ότι κάνω κάτι καλά, ότι είμαι καλή σε κάτι, ενώ αν μου πεις ότι θέλεις να κάνω κάτι για σένα, μπορώ να σε “πουλήσω” καταπληκτικά…

Γενικά, μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ταπεινοί, που μέσα σε όλη αυτή την καθημερινότητα δεν αγγίζονται από σπουδαιοφάνεια. Για μένα έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν, τα παιδιά μου… Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης. Όταν δεν είσαι μόνος σου, και δεν έχεις την ευθύνη μόνο του εαυτού σου, αλλά έχεις τρία παιδιά, όταν τα πράγματα αλλάζουν λίγο βίαια στη ζωή σου, υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί που ενεργοποιούνται και σε κάνουν να πάρεις το ρίσκο, να βουτήξεις σε νερά που δεν ξέρεις, να μάθεις γρήγορα…

Αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν συμβαίνει. Εμπεριέχει φόβο για το άγνωστό, όμως μέσα από τις δυσκολίες – και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό – έμαθα πολλά πράγματα για μένα. Και ανακάλυψα ότι είχα δυνατότητες που δεν πίστευα ποτέ ότι υπάρχουν», εξομολογήθηκε η Τζένη Μπαλατσινού.

Σε άλλο σημείο, μιλώντας για τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, η Τζένη Μπαλατσινού είπε, «Το ότι έγινα ξανά μητέρα σε μια μεγάλη ηλικία, και μετά από τρία παιδιά, ήταν κάτι που δε φανταζόμουν ποτέ, ούτε ήταν προγραμματισμένο. Στην αρχή ήμουν αγχωμένη για το αν θα μπορώ να είμαι το ίδιο δοσμένη σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δεν περίμενα ότι αυτά τα συναισθήματα θα γεννηθούν ακόμα πιο συνειδητά λόγω της ωριμότητας.. Δεν περιγράφεται με λόγια.

Είμαι ευλογημένη. Είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να συμβεί, ακόμα και σε αυτή την ηλικία. Είναι όλα διαφορετικά, τα ξαναζώ από την αρχή, γιατί είμαι κι εγώ διαφορετική… Η μητρότητα είναι το πιο σπουδαίο αποτύπωμα που μπορώ να αφήσω πίσω είναι τα παιδιά μου, κι ακόμα περισσότερο η αγάπη που μπορώ να αφήσω στα παιδιά μου. Αυτή είναι η περιουσία που μπορεί να αφήσει κάποιος, αγάπη, κατανόηση, να εξελίξω τον εαυτό μου μαθαίνοντας από τα παιδιά μου… Δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο ζωής από τη μητρότητα».

Ακόμα, η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε και στη ζωή δίπλα στον πολιτικό Βασίλη Κικίλια λέγοντας: «Η κάθε δουλειά έχει τις υποχρεώσεις της, έτσι κι αυτή του πολιτικού. Είναι ο άντρας μου, εγώ είμαι η σύζυγό του, έχουμε και οι δυο τους εργασιακούς μας χώρους, ένα σπίτι που αγαπάμε, τους ανθρώπους που αγαπάμε, τις κοινωνικές υποχρεώσεις μας… Αυτό που δεν υπάρχει πλέον, είναι τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια. Το τελευταίο που θέλει να ακούσει κάποιος είναι αν κάνω εγώ διακοπές ή όχι, δεν έχει και καμία σημασία. Από τη στιγμή που δέχεσαι να βάλεις αυτό το κοστούμι, έχει τα καλά και τα κακά, δε μπορείς να γκρινιάζεις».

«Υπάρχω στη δημόσια σφαίρα 35 χρόνια. Όταν είσαι μικρός σε απασχολεί πολύ η γνώμη των άλλων, μεγαλώνοντας όμως, και έχοντας ήσυχη της συνείδησή σου ότι κάθε μέρα προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο, δε μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Σίγουρά έχω στεναχωρηθεί στο παρελθόν και έχω νιώσει ότι μπορεί κάποια μου λεγόμενα να έχουν παρεξηγηθεί. Γενικότερα όμως δεν απαντάω, σπάνια απαντάω και κυρίως μόνο σε φορές που έχει γραφτεί κάτι για τα παιδιά μου» είπε για τα σχόλια που μπορεί να έχει ακούσει κατά καιρούς.

Τέλος, η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε και στα πρότυπα ομορφιάς. «Αν εσωτερικά και ψυχικά δεν είμαι καλά, δε μπορώ να περάσω καλά. Εξωτερικά, ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με έναν τρόπο που σε άλλους αρέσω και σε άλλους όχι. Το να αθλούμαι είναι τρόπος ζωής, είναι η δική μου προσωπική ώρα, που δεν παραχωρώ σε κανέναν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρότυπα ομορφιάς, αυτό που με θλίβει είναι ότι βλέπω γυναίκες να ζουν με μια εικόνα βασισμένη στα social media. Δυστυχώς τα κορίτσια μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν πράγματα στον εαυτό τους από πολύ νωρίς, που ίσως αργότερα να μετανιώσουν… Παν μέτρον άριστον» σημείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button