Τεχνολογία

Ισπανία: Τέλος καριέρας για τον Ραούλ Γκαρσία

Μετά από μία επαγγελματική καριέρα 20 ετών, ο Ραούλ Γκαρσία ανακοίνωσε ότι θα «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Ο 38χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε μόλις τρεις ομάδες, αλλά θα αποχωρήσει ως ο τρίτος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές στη La Liga, πίσω μόνο από τον Άντονι Θουμπιθαρέτα και τον Χοακίν.

Ξεκινώντας το 2004 από την Οσασούνα, σε ηλικία 18 ετών, μεταγράφηκε το 2007 στην Ατλέτικο Μαδρίτης, επέστρεψε ως δανεικός για μία σεζόν (2011-12) στην Παμπλόνα και από το 2015 φοράει τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία πρόσφατα στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, ο Ραούλ Γκαρσία έχει καταγράψει 602 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος (101 με την Οσασούνα, 216 με την Ατλέτικο και 285 με την Αθλέτικ). Με τους «ροχιμπλάνκος» της Μαδρίτης κατέκτησε συνολικά επτά τρόπαια (ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Ισπανίας, δύο Europa League και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης), ενώ στο Μπιλμπάο, πέραν του φετινού Copa del Rey, πανηγύρισε και ένα σούπερ καπ.

Ανάμεσα στα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του, ο Ραούλ Γκαρσία θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει και τις δύο πρώην ομάδες του. Ιδιαίτερα στην επίσκεψή του στη Μαδρίτη, αναμένεται να τιμηθεί δεόντως από τους οπαδούς της Ατλέτικο, που δεν έχουν ξεχάσει την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014 και τον χειροκροτούν κάθε φορά που αγωνίζεται ως αντίπαλος της ομάδας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button