Τεχνολογία

Δεν είχε χειρουργό το νοσοκομείο για να σωθεί ο Μανώλης

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης μετά τον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο καρναβάλι από ναυτική φωτοβολίδα ενώ διασκέδαζε με φίλους του. Την ίδια ώρα, με ανάρτηση του ο Πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με αφορμή το τραγικό περιστατικό παρουσιάζει την δυσάρεστη πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης και της χώρας.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Μανουσάκης αναφέρει ότι την νύχτα που συνέβη το περιστατικό στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση του Γιώργου Μανουσάκη:

«Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2024 σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα.

Χθες που συνέβη το ατυχές περιστατικό με το συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου, όπως περίπου είχε συμβεί πριν από ένα μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με το δυστύχημα με το μοτοκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;»

Πώς έχασε την ζωή του ο 33χρονος από ναυτική φωτοβολίδα

Ο 33χρονος Μανώλης, διασκέδαζε το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο του καρναβαλιού, μαζί με άλλους δύο φίλους του, στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η παρέα είχε μαζί τους ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν. Κάποια στιγμή ο 33χρονος θέλησε να ανάψει μία ακόμη. Κρατούσε την φωτοβολίδα μπροστά στην κοιλιά του, εκείνη όμως δεν άναβε, με τον άνδρα να καταβάλλει προσπάθεια για να την ανάψει, μέχρι που έκανε την έκρηξη.

Η έκρηξη προκάλεσε στον 33χρονο βαρύτατα τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ είχε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση. Έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο κατέληξε μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν τη μοιραία φωτοβολίδα και αν έσκασε ενώ την κρατούσε ο Μανώλης ή κάποιο άτομο από την παρέα του.

Παράλληλα, εξετάζεται το πού βρήκε η παρέα τις ναυτικές φωτοβολίδες, η παρτίδα των οποίων ήταν ληγμένη. Άξιο αναφοράς είναι πως ο 33χρονος και στο παρελθόν είχε ατύχημα με φωτοβολίδα και μάλιστα είχα ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα του.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το creta24.gr αναφέρουν ότι η παρέα των νεαρών είχε πυροδοτήσει περίπου 20 φωτοβολίδες πριν συμβεί το μοιραίο. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν μάλιστα από τον χώρο 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button