Οικονομία

Κίνα: Το Πεκίνο απευθύνει έκκληση για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας απηύθυνε έκκληση για «την αποκατάσταση και την εγγύηση της ασφάλειας των οδών της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα», την κατάσταση στην οποία «παρακολουθεί από κοντά» μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους της Γάζας.

«Ευελπιστούμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ενεργήσουν προς το γενικό συμφέρον της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και προς το κοινό συμφέρον της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χε Γιαντόνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το Πεκίνο καλεί τα μέρη που είναι παρόντα στην περιοχή «να αποκαταστήσουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των οδών της ναυσιπλοΐας της Ερυθράς Θάλασσας για να εξασφαλίσουν την ομαλή τάξη του διεθνούς εμπορίου», πρόσθεσε.

«Θα ενισχύσουμε επίσης το συντονισμό με τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες, θα παρακολουθούμε από κοντά τις σχετικές εξελίξεις και θα παρέχουμε έγκαιρη υποστήριξη και αρωγή χρήσιμη στις επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Οι επιθέσεις των Χούθι με στόχο δεκάδες εμπορικά πλοία, τα οποία οι αντάρτες θεωρούν πως «συνδέονται με το Ισραήλ», έχουν υποχρεώσει πολυάριθμους εφοπλιστές να αναστείλουν τη διέλευση των πλοίων τους απ’ αυτή την κρίσιμης σημασίας για το διεθνές εμπόριο ζώνη.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια που δημοσιεύεται σήμερα, ένα μέλος της πολιτικής διεύθυνσης των Χούθι, ο Μοχάμεντ αλ-Μπουχάιτ, διαβεβαίωσε ότι τα πλοία της Κίνας και της Ρωσίας δεν απειλούνται: «είμαστε μάλιστα έτοιμοι να εξασφαλίσουμε τον ασφαλή διάπλου των πλοίων τους στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κίνα: Το Πεκίνο απευθύνει έκκληση για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button