Αθλητικά

Σπύρος Καπράλος: Η Ολυμπιακή Φλόγα να φέρει παύση εχθροπραξιών έστω για τις 20 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων

Η επίτευξη “Ολυμπιακής εκεχειρίας” είναι κάτι που οι περισσότεροι θα ήθελαν να δουν, ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, τη στιγμή που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σαν βάση τους την ισότητα και την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας. Λίγη ώρα μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ευχήθηκε παύση εχθροπραξιών σε αυτή την ταραγμένη περίοδο που ζούμε, έστω και εάν αυτό γίνει μόνο για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

“Σήμερα ζήσαμε αυτή τη στιγμή, δίνοντας τη Φλόγα σε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει μεγάλη παράδοση, γιατί χάρη στον Κουπερτέν αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Ήταν ένα κατάμεστο Στάδιο το οποίο ήταν κατάμεστο και χθες, στις πρόβες. Έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον όλου του κόσμου γι’ αυτή τη Φλόγα που ξεκινάει από τη χώρα μας και μεταδίδει όλα αυτά τα πανανθρώπινα μηνύματα που τόσο έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος όλος.

Το μήνυμα της εκεχειρίας, το μήνυμα του σεβασμού, το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών. Όλα αυτά, είναι σημαντικά. Και πρώτα απ’ όλα, εμείς οι Έλληνες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι, γι αυτό που δώσαμε στην ανθρωπότητα και με τις Τελετές αυτές προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα και στις άλλες χώρες.

Γιατί στους δύσκολους καιρούς των πολέμων και των αντιπαλοτήτων, είναι σημαντικό αυτή η Φλόγα να φέρει το μήνυμα και να φέρει την εκεχειρία. Έστω την παύση των εχθροπραξιών αυτές τις 20 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.” ανέφερε ο Σπύρος Καπράλος.

To άρθρο Σπύρος Καπράλος: Η Ολυμπιακή Φλόγα να φέρει παύση εχθροπραξιών έστω για τις 20 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button