Τεχνολογία

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του ηθοποιού μέσω facebook.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας τον αποχαιρέτησε γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Ένας συνάδελφος μας έφυγε σήμερα… Αποχαιρετάμε τον Κώστα Στεφανάκη, που γεννήθηκε το 1948, έναν αθόρυβο ηθοποιό που ερμήνευσε δεκάδες χαρακτηριστικούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο και στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του και να γνωρίσω έναν καλοκάγαθο άνθρωπο που έπαιζε συνήθως σκληρούς ρόλους. ΚΑΛΟ ταξίδι αγαπημένε μας φίλε και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλλιτεχνική του διαδρομή

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης φοίτησε στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Συμμετείχε, κατά κύριο λόγο με ρόλους κομπάρσου, σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως οι «Βίβα Ρένα», «Η λεωφόρος του μίσους», «Το κορίτσι του λούνα παρκ», «Επιχείρηση Απόλλων», «Το λεβεντόπαιδο», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», «Έξω Φτώχεια και Καλή Καρδιά» κ.α.

Αργότερα έπαιξε σε καλτ βιντεοκασέτες αλλά και σε ταινίες γνωστών σύγχρονων σκηνοθετών όπως ο Νίκος Κούνδουρος («Μπορντέλο»), ο Παντελής Βούλγαρης (Πέτρινα χρόνια») και ο Σωτήρης Γκορίτσας («Απ’το χιόνι») αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων «Οι Πανθέοι», «Οδός Ανθέων», «Μαρία η Άσχημη», «Γιούγκερμαν» κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button