Αθλητικά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Εργατική Πρωτομαγιά την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Για τον λόγο αυτό, αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό απεργιακό “παρών” στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε, απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων, που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button