Οικονομία

Φρανκφούρτη: Με σημαντική πτώση άνοιξε σήμερα η προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση του DAX στη «σκιά» των ισραηλινών επιθέσεων

Στις εξωχρηματιστηριακές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, ο DAX (Φρανκφούρτη) σημείωσε σημαντική πτώση κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση σήμερα (19.04.24) το πρωί υπό τη σκιά των ειδήσεων για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Χθες (18.04.24), ο γερμανικός δείκτης στη Φρανκφούρτη (πριν την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν) είχε καταγράψει τουλάχιστον μια μικρή άνοδο. Μετά από μια μη συναρπαστική συναλλαγή, ο Dax μετατράπηκε σε ζώνη κερδών το απόγευμα και έκλεισε 0,5% σταθερότερα στις 17. 850 μονάδες. Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο γερμανικός δείκτης αναφοράς κατάφερε να παραμείνει πάνω από το όριο των 17. 700 μονάδων στην ημερήσια τιμή κλεισίματος.

Ο Dax δεν επηρεάστηκε από τις δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών σχετικά με την ανάκαμψη των επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindo είχαν υπαινιχθεί μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ το καλοκαίρι.

To άρθρο Φρανκφούρτη: Με σημαντική πτώση άνοιξε σήμερα η προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση του DAX στη «σκιά» των ισραηλινών επιθέσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button