Οικονομία

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αποφασίζει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομονώσουμε το Ιράν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ αργά το βράδυ της Τετάρτης (17.04.24) στις Βρυξέλλες. Τα νέα τιμωρητικά μέτρα θα στρέφονται κατά εταιρειών που εμπλέκονται στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε ο Μισέλ.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ιράν έστειλε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση εναντίον του συγκροτήματος της πρεσβείας του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ. Η συντριπτική πλειονότητά τους αναχαιτίστηκε.

Η συνάντηση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι η πρώτη μετά την ιρανική επίθεση. Καταδίκασαν την επίθεση και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια του Ισραήλ. Παράλληλα, κάλεσαν όλες τις πλευρές να αποτρέψουν περαιτέρω εντάσεις – μεταξύ άλλων και στον Λίβανο. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε αντίποινα, αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button