Αθλητικά

Θεσσαλονίκη: Στον δρόμο κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους άστεγους της πόλης

Δίπλα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους καθώς και σε περιοχές περιμετρικά των οδών Μοναστηρίου και Παπαναστασίου, βρέθηκαν το απόγευμα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης.

Τα κλιμάκια του ΕΕΣ στελεχώνονταν από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία φορά τον μήνα σταθερά ή περισσότερες φορές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, κλιμάκια του ΕΕΣ βρίσκονται κοντά στους αστέγους της πόλης, τους οποίους έχουμε καταγράψει» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης Δέσποινα Φιλιπιδάκη. Σημειώνεται ότι η δράση κατά την οποία μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής σε 50 άστεγους, έγινε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας.

«Στόχος μας είναι να βρούμε μόνιμη στέγη για όλους αυτούς τους ανθρώπους, να νοικιάσουμε διαμερίσματα και να τα επιπλώσουμε» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, χειρουργός, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος.

Αντίστοιχες δράσεις διοργανώνονται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους ή υψηλές θερμοκρασίας και συνθήκες καύσωνα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button