Τεχνολογία

Σε «παιδικά παιχνίδια» αποδίδει τώρα η Τεχεράνη την επίθεση στη στρατιωτική βάση του Ιράν

Σε έναν εντυπωσιακό διπλωματικό ελιγμό προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ισχυριζόμενος πως ό,τι μέσα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στην Ισφαχάν ήταν «παιδικά παιχνίδια». Όλα αυτά, βέβαια, δείχνουν ότι η Τεχεράνη δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην πρόσφατη «αναθέρμανση» της διαμάχης της με το Τελ Αβίβ.

Χαρακτηριστική κίνηση που μαρτυρά αυτή την απροθυμία του Ιράν είναι ότι ο Αμπντολαχιάν δεν επέρριψε καμιά ευθύνη στο Ισραήλ για τα πλήγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση», χωρίς μάλιστα να αναφέρει το Ισραήλ. Μιλώντας για τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με παιχνίδια, με τα οποία παίζουν τα παιδιά μας, όχι με drones».

Είπε ότι οι ιρανικές αρχές εξακολουθούν να διερευνούν το περιστατικό στην Ισφαχάν, υποστηρίζοντας ότι «οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ακριβείς».

Ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο οποίος ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να παραστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είπε στο NBC ότι το Ιράν δεν σχεδιάζει αντίποινα, εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προειδοποίησε το Ισραήλ ότι εάν επιτεθεί στο Ιράν, η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση και σκληρή. «Εάν το Ισραήλ αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον της χώρας μου» και «εφόσον αυτό αποδειχθεί», τότε «η απάντησή μας θα είναι άμεση και στον μέγιστο βαθμό, και θα τους κάνει να το μετανιώσουν».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button