Οικονομία

Ο Ματέο Σαλβίνι για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με δηλώσεις του για τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Καταλαβαίνω τη θέση της συζύγου του Ναβάλνι, αλλά το άπλετο φως στην υπόθεση, το ρίχνουν οι δικαστές και οι γιατροί», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαλβίνι υπογράμμισε: «Δύσκολα μαθαίνω τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, πώς μπορώ να κρίνω τα όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του πλανήτη; Καταλαβαίνω τη θέση της συζύγου του Ναβάλνι, πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Αλλά αυτή είναι αρμοδιότητα των δικαστών, των γιατρών, όχι δική μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τη χθεσινή λαμπαδηφορία που οργανώθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, με αίτημα την άμεση εξιχνίαση των αιτιών του θανάτου του Ρώσου αντιφρονούντα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλα τα ιταλικά κόμματα, αλλά οι εκπρόσωποι της Λέγκα αμφισβητήθηκαν από μέρος των πολιτών που έδωσαν το “παρών”, οι οποίοι κατηγόρησαν το κόμμα του Σαλβίνι για μεροληπτική, φιλορωσική στάση.

Από τη μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιταλία, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε: «Οι συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι ήταν ασύμβατες με τη ζωή. Το τραγικό συμβάν θα πρέπει να διαλευκανθεί αλλά είναι αναμφίβολο ότι τον άφησαν να πεθάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button