Πολιτική

Από τις 25 Απριλίου η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την παραβατικότητα ανηλίκων

Σε λειτουργία θα τεθεί από τις 25 Απριλίου πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201 με το οποίο θα γίνονται καταγγελίες για παραβατικότητα ανηλίκων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα Δευτέρα (15.4.24).

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μόνο την Κυριακή καταγγέλθηκαν 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

«Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι το τέλος Μαϊου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν συμπληρώνοντας σε μία φόρμα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν την αστυνομία για κάτι παραβατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

Αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα, τόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες είχαμε 700 συλλήψεις νέων.

Σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν γίνεται αξιολόγηση στην Αστυνομία, προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά και επισημαίνοντας ότι για τους αστυνομικούς που κρίνονται ακατάλληλοι θα λαμβάνονται μέτρα.

To άρθρο Από τις 25 Απριλίου η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την παραβατικότητα ανηλίκων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button