Περιβάλλον

Euroleague: Για το 8-0 επί της Βαλένθια στην Ισπανία ο Ολυμπιακός

Με τις δύο ελληνικές ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση μέσα στην προνομιούχο εξάδα που δεν θα δώσει αγώνες πριν από τα πλέι οφ συνεχίζεται η Euroleague αυτή την εβδομάδα.

Πρώτος, την Πέμπτη (8/2, 21:30, Novasports Prime) ρίχνεται στη «μάχη» της 26ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Βαλένθια, επί ισπανικού εδάφους. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν νικηφόρο 7-0 εκτός έδρας απέναντι στις «νυχτερίδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του, 3η σερί και 15η στο σύνολο ταξίδεψε στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός. Στον αντίποδα, η ισπανική ομάδα θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 13-12. Οι Πειραιώτες προέρχονται από σημαντική νίκη στο Μόναχο, με 72-76 επί της Μπάγερν, ενώ για την 24η αγωνιστική είχαν νικήσει με… κατοστάρα την Άλμπα Βερολίνου. Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού δεν συνάντησε δυσκολία απέναντι στην Άλμπα στην 25η αγωνιστική στη Βαλένθια, ενώ ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 24η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός θα έχει τον Μουσταφά Φαλ στη δωδεκάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει πως θα παίξει, κατά την αναχώρηση της αποστολής των «ερυθρόλευκων» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη (7/2). Ο Γάλλος διεθνής σέντερ δεν έχει αγωνιστεί από τις 12 Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Πλέον, θα φανεί πόσο χρόνο συμμετοχής θα του δώσει ο Μπαρτζώκας, καθώς έχει μείνει εκτός προπονήσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα και δεν είναι έτοιμος στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα είναι και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης ήδη από την Τρίτη (6/2) μετά το διάστρεμμα που υπέστη. Εκτός παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η Βαλένθια νίκησε με 56-63 τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, αλλά στην έδρα της η παράδοση είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η ισπανική ομάδα φημίζεται για την πιεστική άμυνά της και το phisical game των παικτών της. Αυτό φαίνεται κάνοντας μια σύγκριση στους πόντους που δέχονται ο Ολυμπιακός και η Βαλένθια κατά μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν. Η άμυνα του Ολυμπιακού υποχρεώνει τους προπονητές να υποκλίνονται… αφού δέχεται 75,6 πόντους μέσο όρο. Η Βαλένθια, λοιπόν δέχεται 75,9… είναι απειροελάχιστη δηλαδή η διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν 2 περισσότερους πόντους μέσο όρο εν συγκρίσει με τις «νυχτερίδες». Συγκεκριμένα, 78,7 ο Ολυμπιακός, 76,6 η Βαλένθια. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός υπερτερεί στις ασίστ (19,6 έναντι 16,3 της Βαλένθια), αλλά στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες οι δύο αντίπαλοι κινούνται στα ίδια επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισπανικός σύλλογος θα έχει απουσίες τους Τουρέ και Ντέιβις, με τη φροντ λάιν της να είναι σίγουρα αποδυναμωμένη.

Η παράδοση είναι με τον Ολυμπιακό, που μετρά επτά στα επτά στη Βαλένθια και στόχο έχει να διευρύνει σε 8-0 το νικηφόρο σερί του κόντρα στους Ίβηρες και να κάνει ένα ακόμη βήμα εξάδας… στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button