Ο Μητσοτάκης είχε άτυπη συζήτηση με τον Χριστοδουλίδη και τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας στο Παρίσι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τζεβντέτ Γιλμάζ
Σύντομη άτυπη συζήτηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία, στο Παρίσι.
Εκτός από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ.
Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης (27.03.25) στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Φτάνοντας είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος υποδέχεται όλους τους ηγέτες ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Σεβντέτ Γιλμάζ.




Εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων είχαν δυο ξεχωριστές συναντήσεις ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Κιρ Στάρμερ.
Στην σύνοδο για την Ουκρανία λαμβάνουν μέρος δεκάδες ηγέτες ενώ και αύριο Παρασκευή (28/03/25) θα περάσει και πάλι το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων για να συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο του Λιβάνου Γιόζεφ Αούν. Η τετραμερής συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Λιβάνου είναι η πρώτη αντίστοιχη των τεσσάρων χωρών και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.