Τεχνολογία

Ξυλοδαρμός κατά του διαιτητή Τζήλου – Άλλο ένα περιστατικό στο αιματηρό οδοιπορικό της εγκληματικής οργάνωσης

Είναι απολύτως προφανές πως εάν η Δικαιοσύνη επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πέραν κάθε αμφιβολίας και πιθανής αμφισβήτησης την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης εκ μέρους των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7 της ομάδας του Ολυμπιακού, οφείλει να ενσωματώσει στην εκτενή Δικογραφία και τις μεγάλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το Πανελλήνιο τα τελευταία χρόνια. Υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστές είναι εκτελεστικά όργανα αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και οι εμφανιζόμενοι ως έμμεσοι, ή ακόμη και άμεσοι, χρηματοδότες της.

Στην κατηγορία αυτών των υποθέσεων ανήκει και η υπόθεση του διαιτητή Τζήλου και της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Την υπόθεση κάλυψε η «Ζούγκλα» με τέσσερα πρωτοσέλιδα και άλλα πολλά δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπόλογος ο Μαρινάκης για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου»

«Στη Ρωσία ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στον Τζήλο»

«Επίσημη απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Τζήλου»

«Καρέ-καρέ ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Θανάση Τζήλου»

Για να θυμηθούμε την υπόθεση

Η υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου εξιχνιάστηκε από την αστυνομία 40 ημέρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου 2019 ότι ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, όμως, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σοκαριστικές πληροφορίες που δίνουν νέα διάσταση σε τούτη την πολύκροτη υπόθεση, η οποία αναμένεται να ταράξει ακόμη περισσότερο το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν 46χρονο, ο οποίος, σύμφωνα µε πληροφορίες, φέρει τα αρχικά ∆.Μ. και έχει βαρύ ποινικό μητρώο, µε καταδίκες για συμμετοχή σε ληστείες, ενώ εξετάζεται από τις Αρχές η σχέση του µε μεγάλη ομάδα της Super League, αλλά και µε διοικητικούς και εξωδιοικητικούς παράγοντες της εν λόγω ΠΑΕ. Ο δεύτερος συνεργός µε τα αρχικά Χ.Π. είναι 27 ετών, κάτοικος Κορυδαλλού, και επίσης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για ποινικά αδικήματα. Πρόκειται, μάλιστα, για εν ενεργεία ποδοσφαιριστή ομάδας του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα µε αστυνομικές πήγες, ο πρώτος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Κατά πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Κυριάκος Θωμαΐδης ο ΔΜ τελικά βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία όπου και διέφυγε.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM, στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί. Πρόκειται για έναν 49χρονο υπαστυνόμο Α’ και έναν 36χρονο ανθυπαστυνόμο, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση. Κάτι, πάντως, που δεν επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές, που αναφέρουν ότι ο Τζήλος στην κατάθεσή του έκανε λόγο για τρεις δράστες, ο τρίτος εκ των οποίων δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη. Σηµειωτέον ότι η ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για «τουλάχιστον τρία άτοµα».

Υπενθυμίζεται ότι η μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του 36χρονου διαιτητή πραγματοποιήθηκε το πρωί της 19ης Δεκεµβρίου έξω από το σπίτι του στη θεσσαλική πόλη. Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έστησαν ενέδρα στον διεθνή ρέφερι, τον οποίον, αφού έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του και τον έσυραν έξω απ’ αυτό, τον χτύπησαν µε αγριότητα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ προσπάθησαν να του τερματίσουν την καριέρα τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο γόνατο. Μάλιστα, έφεραν μαζί τους μέχρι και σφυρί! Στη συνέχεια διέφυγαν µε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Polo, το οποίο είχαν νοικιάσει από περιοχή της Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την έρευνα. Τα δύο ερασιτεχνικά βίντεο που κατέγραψαν την επίθεση και τη διαφυγή των εμπλεκομένων στον ξυλοδαρμό του Τζήλου, οι κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, στο εθνικό οδικό δίκτυο και στα διόδια, το σήμα από τις κεραίες των τηλεφώνων, αλλά και η μαρτυρία από τον άνθρωπο από τον οποίο νοίκιασαν το όχημα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Οι  αποδείξεις, οι ενδείξεις και οι ευθύνες

Όπως επισήμαινε η «Ζούγκλα» στις 28Φεβρουαρίου του 2019 πολλά ειπώθηκαν από την πρώτη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης κατά του διαιτητή Τζήλου για τις διασυνδέσεις των δραστών με διάφορα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας εκ των δραστών διέφυγε στη Ρωσία. Ένας άλλος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Η  «Ζούγκλα»  ήταν από την πρώτη στιγμή σε θέση να γνωρίζει βασικά στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. Δεν πρόκειται πια για μια απλή «παράγκα» του ποδοσφαίρου, αλλά για μία ιστορία που κινείται με μοχλούς και γρανάζια εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρα ανεξέλεγκτα και μέχρι αυτήν τη στιγμή ατιμωρητί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας λοιπόν αποκαλύπτεται ι πως οι τρεις δράστες πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι οποίες έχουν καταγραφεί και είναι οι εξής:

  • με παράγοντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός
  • με την εταιρεία Capital με έδρα τον Πειραιά, συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη
  • με τον άμεσο συνεργάτη του εφοπλιστή-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, Νικόλαο Συντυχάκη
  • με τον γνωστό λαουτιέρη, επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και της Ντόρας  Μπακογιάννη, Μανώλη Κονταρό
  • με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, τον αρχιδιαιτητή που συνδέθηκε με την περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες και καταχωρημένες στη δικογραφία. Προκύπτουν, λοιπόν, τα εξής αβίαστα συμπεράσματα: οι τρεις δράστες του ξυλοδαρμού ενήργησαν σε συνεννόηση με παράγοντες και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον άμεσο συνεργάτη του εφοπλιστή, τον φίλο και κουμπάρο του επιχειρηματία καθώς και με έναν παράγοντα του ποδοσφαίρου, του οποίου το όνομα ενεπλάκη σε μία από τις σκοτεινότερες υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο οποίος εισήλθε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπως έχει γραφτεί επανειλημμένως έπειτα από μεθόδευση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από αυτές τις συνεννοήσεις προέκυψε προφανώς ο ξυλοδαρμός του διαιτητή. Εντοπίζονται, δηλαδή, κατά τη δικογραφία και χωρίς καμία αμφιβολία οι δράστες, οι εγκέφαλοι και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της εγκληματικής ενέργειας.

Έφθασε κατά τα φαινόμενα η ώρα υποθέσεις όπως η δολοφονική επίθεση κατά του διαιτητή Τζήλου καθώς και μία σειρά από άλλες υποθέσεις κλειδιά που έχουν σηματοδοτήσει την εξέλιξη των φαινομένων βίας εντός και εκτός γηπέδων και πάντως εντός του κόσμου του ποδοσφαίρου, θα πρέπει επί τέλους να συνδυαστούν με την δικογραφία που σχηματίστηκε για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Όπως σημειώνεται σε άλλη ανάρτηση της Ζούγκλας τα το ιστορικό οδοιπορικό της εγκληματικής οργάνωσης που εντόπισε και εξαρθρώνει η Αστυνομία με επίκεντρο οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 του Ολυμπιακού,  συνδέεται με πολύ σημαντικά επεισόδια. Για την ακρίβεια συνδέεται με μία σειρά από εγκληματικές πράξεις (δολοφονία Φιλόπουλου) ή πρόσωπα που ανήκαν στο οργανωμένο έγκλημα. Ενδεχομένως να έχει φθάσει η ώρα για μία λυτρωτική παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αλλιώς είναι πολύ πιθανόν να χαθεί άλλη μία ευκαιρία ουσιαστικής κάθαρσης ενός χώρου όπου η παρανομία αποτελεί τρόπο ζωής και καθημερινής λειτουργίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button