Αθλητικά

«Τούρκοι» έγιναν με την έπαρση της σημαίας μας στο Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο τουρκικό λιμάνι, μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme» στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ

Η φρεγάτα μας με κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο ΠΝ, Νάσο Οικονομίδη έχει κάνει… Τούρκους τους Τούρκους γείτονές μας που βλέπουν την ελληνική σημαία και «βγάζουν καντήλες», αφού βρίσκεται στο λιμάνι του Βοσπόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι στιγμές ήταν συγκινητικές κατά την έπαρση της γαλανόλευκης το πρωί της Κυριακής (14/4). Η φωτογραφία της ελληνικής φρεγάτας, Θεμιστοκλής (F 465) με την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από την Αγιά Σοφιά, ενόχλησε κάποιους στην Τουρκία, στην Ελλάδα όμως προκαλεί αισθήματα περηφάνειας και συγκίνησης.


Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε τον Τζεμ Γκουρντενίζ, που είναι γνωστός ως ο «πατέρας» του τουρκικού δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας». Σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, δημοσίευσε μια φωτογραφία της φρεγάτας και ανέφερε πως ο κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για «προπαγάνδα», επειδή ύψωσε ελληνική σημαία.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια ελληνική φρεγάτα και μια τουρκική φρεγάτα πραγματοποιούν επίσκεψη στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ. Στην ελληνική φρεγάτα δόθηκε η πλευρά του ελλιμενισμού λόγω της τουρκικής φιλοξενίας.

Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε την κατάσταση αυτή σε ευκαιρία προπαγάνδας. Καρφίτσωσε ελληνικές σημαίες μεγάλου μεγέθους σε όλο το πλοίο. Κανονικά, τα πολεμικά πλοία υψώνουν την εθνική σημαία μόνο στην πρύμνη όταν βρίσκονται στο λιμάνι. Στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στη χώρα μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας κυβερνήτης αγνόησε τα ναυτικά έθιμα και χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες.

Η κατάσταση αυτή δεν δείχνει πόσο Έλληνες είναι, αντίθετα δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη. Η πιεστική άνοιξη των ΗΠΑ/ΕΕ με την Ελλάδα προφανώς προσέφερε αυτή την ευκαιρία στον γείτονά μας στο Σαραϊμπουρνού την ημέρα του Εϊντ. Η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ έδωσε την ευκαιρία για φτηνή ελληνική προπαγάνδα».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί έχουν αναρτήσει φωτογραφία από τη διαδικασία της έπαρσης της σημαίας στη φρεγάτα με θέα τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη. Τις προηγούμενες ημέρες η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «Θεμιστοκλής» στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης και η εμφάνιση της ελληνικής σημαίας μέσα στον Βόσπορο, είχε προκάλεσει ποικίλα σχόλια από Τούρκους στα social media.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button