Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ»

Κρίσιμη είναι η σημερινή τελευταία ημέρα του 4ου  Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι. 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία. 

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν. 

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη. 

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ότι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη – και όχι δια βοής ή δι’ ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις. 

 

To άρθρο Νίκος Παππάς: «Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button