lifestyle

Η απάντηση του Νετανιάχου σε υπουργό του που καταγγέλλει έλλειψη υποστήριξης από τις ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανταπάντησε σήμερα στις επικρίσεις ενός υπουργού που έκρινε ανεπαρκή τη βοήθεια της Ουάσινγκτον, χαιρετίζοντας τους «Αμερικανούς φίλους» του υπενθυμίζοντας παράλληλα πως το Ισραήλ παίρνει τις δικές του αποφάσεις.

«Δεν έχουμε ανάγκη για βοήθεια ώστε να ξέρουμε πώς θα διεκπεραιώσουμε τις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του στο Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις, περιλαμβανομένης και της περίπτωσης όπου δεν υπάρχει συμφωνία με τους Αμερικανούς φίλους μας», πρόσθεσε, λέγοντας πως «το Ισραήλ εκτιμά σε μεγάλο βαθμό την αμερικανική βοήθεια. Yποστήριξη σε όρους εξοπλισμών, υποστήριξη για τους διεθνείς θεσμούς, αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή…».

Δηλώσεις που φάνηκαν να απαντούν στον Ισραηλινό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος κατήγγειλε σε συνέντευξη σήμερα στην Wall Street Journal την πολιτική στην περιοχή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Αντί να μας προσφέρει όλη την υποστήριξή του, ο Μπάιντεν ασχολείται με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων (στη Γάζα) που πηγαίνουν στη Χαμάς», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν (ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ) Τραμπ ήταν στην εξουσία, η συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν εντελώς διαφορετική».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, αποτελούν αντικείμενο επικρίσεων στον αραβικό κόσμο, αλλά και στο εσωτερικό, για την απαρασάλευτη στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξή τους στο Ισραήλ. Η Ουάσινγκτον λέει μολαταύτα πως θέλει να μειώσει τις συνέπειες του πολέμου στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών εποίκων που κατηγορούνται για βία απέναντι στους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας ζει κι ο ίδιος σε έναν οικισμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button