Πολιτική

Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του Ε65 Λαμία – Καλαμπάκα: Τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους στα έργα

Για μια σπουδαία ημέρα για την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 Λαμία-Καλαμπάκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έργο τεράστιας σημασίας και θύμισε ότι τόσο αυτό όσο και άλλα έργα πέρασαν από 40 κύματα ιδιαίτερα μέσα στην οικονομική κρίση και με σημαντικά τεχνικά προβλήματα και σε χρηματοδοτικό κενό.

«Αν δεν επιμέναμε και δεν κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Κομισιόν δεν θα είχαμε και το βόρειο τμήμα», τόνισε, το οποίο όπως είπε θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

«Η ΝΔ έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αγωνίζεται να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα διεκδικώντας ευρωπαϊκούς πόρους μεταφράζοντάς τα σε απτά έργα μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε επίσης ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης 36 δις σε πόρους και σε άμεσες μεταβιβάσεις, επιχορηγήσεις και δάνεια και το βόρειο τμήμα του Ε65 κατασκευάζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2019 είχε δεσμευθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο και τώρα όπως είπε τα εργοτάξια μετατρέπονται σε έργα. Ο δρόμος Πάτρα – Πύργου βαίνει προς ολοκλήρωση, σημείωσε, και ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης έχει δρομολογηθεί και ως προς την δρομολόγηση και ως προς το σχήμα.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο αυτοκινητόδρομο Ε65 το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με μήκος 182,1 χλμ. και συνολικό προϋπολογισμό 1,397 δισ. ευρώ.

Δείτε εδώ την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

To άρθρο Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του Ε65 Λαμία – Καλαμπάκα: Τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους στα έργα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button