Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης για το τριφύλλι με Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Τούμπας. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πέρασε αλώβητη από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σπόραρ το γκολ της νίκης, αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας.

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι πράσινοι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουν να το υπερασπιστούν στη Λεωφόρο σε μία εβδομάδα (21/2) για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το γκολ στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Ντραγκόφσκι κράτησε όρθιους τους πράσινους όταν χρειάστηκε.

Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν το επεισόδιο του Τάισον με τον Μπακασέτα. Οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια και αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα, χαλώντας την εικόνα του αγώνα στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με υψηλό τέμπο και από τις δυο πλευρές. Πίεση ψηλά από τις δυο ομάδες, προσπάθειες για συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά ευκαιρίες λιγοστές.

Στο 13’, από γύρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπράντον Τόμας ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε στο 21’, αυτή τη φορά σε πάσα του Ράφα Σοάρες στον Ισπανό επιθετικό του ΠΑΟΚ. Μετά το ημίωρο, οι «πράσινοι» φάνηκε να πατάνε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αν στο 29’, έπειτα από ιδανική αντεπίθεση, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία για καλύτερο τελείωμα, στο 33’ χρειάστηκε η καίρια επέμβαση του Τόμας Κεντζιόρα.

Ο Πολωνός αμυντικός έβαλε την κόντρα για να αλλάξει όσο χρειαζόταν την πορεία της μπάλας κι αυτή να περάσει κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό, συνάμα κι άστοχο, βολ πλανέ του Μπράντον.

Η καλή εικόνα του «τριφυλλιού» ανταμείφθηκε με γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πολλές και γρήγορες πάσες, ο Γιάννης Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι απέκρουσε την κεφαλιά του Μπερνάρ αλλά ο Σπόραρ που καιροφυλακτούσε σκόραρε από κοντά για το 0-1.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Σλοβένου φορ που είχε πάρει την μπάλα κι αδειάσει τον Γιάννη Μιχαηλίδη με εξαιρετικό τρόπο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Οι «ασπρόμαυροι» έγιναν πιο δραστήριοι, όμως κάτι έλειπε στην τελική πάσα.

Αντίθετα, στην απέναντι εστία, ο Σπόραρ συνέχιζε να απειλεί τον Κοτάρσκι – στην αριστερή γωνιά του ο πρώην τερματοφύλακας του Άγιαξ έδιωξε το δυνατό σουτ του Σλοβένου.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 76’, όταν από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Αλί Σαμάτα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο 78’, όταν διαπληκτίστηκαν Τάισον και Μπακασέτας, με τον Ολλανδό διαιτητή Άλαρντ Λίντχουτ να αποβάλλει και τους δύο. Η ένταση μεταφέρθηκε και στους πάγκους, με τον Μπράντον, που είχε περάσει έξω, να κρατάει από το σορτσάκι τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς και τον Λίντχουτ να δείχνει κίτρινη κάρτα (και) στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Ζίβκο Ζίβκοβιτς – λανθασμένη υπόδειξη του 4ου διαιτητή, Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Ο Φατίχ Τερίμ έβαλε ό,τι είχε σε αμυντικό, με τους «πράσινους» πάντως να απειλούν στις αντεπιθέσεις. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι (87’) δε θα μπορούσε από πολύ κλειστή γωνία να νικήσει τον Κοτάρσκι ενώ το σουτ του Κώτσιρα (88’) κόντραρε και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν στο σουτ του Σουαλιό Μεϊτέ η μπάλα κόντραρε σε Ρούμπεν Πέρεθ και Γέντβαϊ, για να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι που πρόλαβε να απομακρύνει προ του Ζίβκοβιτς.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-1-8 στις προηγούμενες επισκέψεις του) και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Nτραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (86’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπακασέτας, Μπερνάρ (86’ Βαγιαννίδης), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).

To άρθρο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης για το τριφύλλι με Σπόραρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button