Τεχνολογία

Στον εισαγγελέα οι γονείς του βρέφους από την Κω

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν αύριο, Δευτέρα 22/4 οι γονείς του μόλις ενός έτους βρέφους από την Κω το οποίο όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, πνίγηκε από τροφή, αντιμετωπίζοντας  την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο 21 ετών πατέρας και η 20 ετών μητέρα είχαν πάει στην Κω για να εργαστούν ενόψει της θερινής τουριστικής σεζόν. Μάλιστα,  η μητέρα του μωρού είναι έγκυος 7 μηνών.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί και το έτερο αδελφάκι του βρέφους, ηλικίας 2 ετών, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η οικογένεια, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα διαβίωσης των δύο παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα το απόγευμα του Σαββάτου (20/4). Στις οκτώ παρά τέταρτο η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8:25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κω έκαναν ΚΑΡΠΑ στο βρέφος για αρκετή ώρα, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε σωτήριο για τη ζωή του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

 Θα εξεταστεί το αδερφάκι του νεκρού βρέφους για σημάδια κακοποίησης

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, ζητώντας περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στην Ρόδο ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, κρίνοντας ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, που επίσης θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή, για σημάδια κακοποίησης.

Ο πατέρας, 21 ετών και η μητέρα του άτυχου βρέφους βαρύνονται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και αύριο Δευτέρα θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του. Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Την βλέπαμε με μώλωπες»

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο Mega αναφέρουν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, με τις μαρτυρίες για καβγάδες του ζευγαριού να είναι πολλές.

«Ο άντρας της την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δε τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button