Υγεία

Κλειστή ατραυματική ρινοπλαστική: Αισθητική βελτίωση – καλύτερη αναπνοή

Γράφει ο: Δρ. Γιώργος Καρκατζούλης, Χειρουργός ΩΡΛ, Διευθυντής Τμήματος Λειτουργικής & Αισθητικής Ρινοχειρουργικής, Ιατρικό Π. Φαλήρου.

Όταν το ζητούμενο είναι η διόρθωση της εξωτερικής όψης ή της λειτουργίας της μύτης, τότε η ιδανική επιλογή είναι η πλέον ασφαλής, ατραυματική κι αποτελεσματική μέθοδος της κλειστής ρινοπλαστικής (https://www.iatriko.gr/el/content/kleisti-rinoplastiki-horis-oyles-ola-osa-prepei-na-gnorizoyme?cl=609).

Ενσωματώνοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και τεχνολογίες αιχμής στην υπηρεσία της ωτολαρρυγγολογίας, η κλειστή ρινοπλαστική είναι μια λεπτή επέμβαση που χρησιμοποιείται από τους ΩΡΛ- Χειρουργούς τόσο για την αισθητική βελτίωση της μύτης όσο και για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος.

Πρόκειται για μια επέμβαση χωρίς εξωτερικές τομές, ιδιαιτέρως αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τα 2/3 της μύτης, κυρίως τη ράχη αλλά και το ακρορρίνιο.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι επεμβάσεις Κλειστής Ρινοπλαστικής έχουν αυξηθεί κατά πολύ, καθώς χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των ασθενών με το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι η επιτυχία της επέμβασης αυτής βασίζεται ιδιαιτέρως στην εξειδίκευση και εμπειρία του ιατρού.

Όχι σε Ουλές και Γάζες

Η Κλειστή Ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση μικρής διάρκειας με πολλά οφέλη για τον ίδιο τον ασθενή. Πλέον πραγματοποιείται με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και φυσικά με ολική αναισθησία. Όλη η εγχείρηση γίνεται στο εσωτερικό της μύτης και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου εξωτερικές τομές (https://www.iatriko.gr/el/content/kleisti-atraymatiki-rinoplastiki-horis-oyles?cl=609), επομένως δεν υπάρχει καμία ουλή κι ο ασθενής δεν φαίνεται χειρουργημένος.

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται και ο μετεγχειρητικός πωματισμός της μύτης με τεράστιες γάζες. Τουναντίον, ο ασθενής δεν αισθάνεται την ενόχληση ούτε εμφανίζει οίδημα, ενώ η απουσία ουλών έχει ως αποτέλεσμα ο μετεγχειρητικός πόνος να είναι ελάχιστος.

Το μεγαλύτερο όφελος, ωστόσο, είναι ότι ο ασθενής μπορεί και αναπνέει από τη μύτη αμέσως! Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο, και γι’ αυτό δίνεται εξιτήριο την ίδια κιόλας ημέρα.

Ψηφιακή επεξεργασία προσώπου

Η τεχνολογία στην ωτορινολαρυγγολογία σήμερα έχει να επιδείξει πολλά επιτεύγματα, με ενδεικτικό παράδειγμα την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων που επεξεργάζονται το πρόσωπο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς μπορούν αν επιλέξουν τη μύτη που επιθυμούν με τη βοήθεια του προγράμματος, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του χειρουργού. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό με συγκεκριμένες αναλογίες και ιδιαιτερότητες, που πρέπει να συνυπολογίζονται, καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι π.χ. η μύτη κάποιας διασημότητας θα ταιριάξει στο πρόσωπό μας.

Εξειδικευμένο κέντρο

Η ρινοχειρουργική απαιτεί υψηλή εξειδίκευση, μεγάλη εμπειρία και σύγχρονο νοσοκομειακό εξοπλισμό. Στο Ιατρικό Π. Φαλήρου χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που υπάρχει παγκοσμίως, σχετικά με τη ρινοπλαστική, ενώ ο συνδυασμός της εξειδίκευσης και της πολυετούς μας εμπειρίας, με έναν μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων έχει καθιερώσει την κλινική μας πρωτοπόρο στη μέθοδο της κλειστής ατραυματικής ρινοπλαστικής με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για θέματα που αφορούν την υγείας σας, εδώ: https://www.iatriko.gr/el/iatrikos-kosmos?cl=609

To άρθρο Κλειστή ατραυματική ρινοπλαστική: Αισθητική βελτίωση – καλύτερη αναπνοή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button