Τεχνολογία

BSH: Με μικρή αύξηση κύκλου εργασιών έκλεισε το 2023

Έμφαση στην παρουσία του στην ελληνική αγορά δίνει ο διεθνής όμιλος οικιακών συσκευών BSH Home Appliances Group.

Ειδικότερα, με αφορμή την παρουσίαση των παγκόσμιων οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου BSH, ο όμιλος παρουσίασε σήμερα την πορεία και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημάνθηκε, στην ελληνική αγορά, η BSH Οικιακές Συσκευές, αναπτύσσει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των μαρκών και των προϊόντων της με βάση την πλήρη κατανόηση των μεταβαλλόμενων προσδοκιών των καταναλωτών.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2023 αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το 2022, συνεχίζοντας έτσι να διατηρεί την 1η θέση στην αγορά των οικιακών συσκευών.

Το 2023, όπως και το 2022, χαρακτηρίστηκε από αυξητικά ποσοστά και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά από πλευράς τεμαχίων στην κατηγορία των ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την εξαργύρωση των vouchers που έλαβαν οι δικαιούχοι για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νεότερες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιάννης Γρατσώνης, CEO BSH Οικιακές Συσκευές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η BSH προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα. Στοχεύουμε στην ικανοποίηση των προσδοκιών και των απαιτήσεων των καταναλωτών και των συνεργατών μας στη λιανική, ακολουθώντας την κατευθυντήρια αρχή μας «Να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο σπίτι.»

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Οικιακές Συσκευές, διανύει μία περίοδο συγκρατημένης αισιοδοξίας, δεδομένης και της σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Πιστή στο DNA της εταιρείας, βασικοί πυλώνες λειτουργίας της παραμένουν η ασυμβίβαστη ποιότητα, η τεχνική αρτιότητα, η μέγιστη αξιοπιστία και η ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα.

Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οικιακών συσκευών παγκοσμίως, η BSH στην Ελλάδα και την Κύπρο προσβλέπει στην προσφορά ενός ευρέως φάσματος προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν πραγματικά την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, αναφέρεται επίσης.

Η BSH Home Appliances Group, είναι ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των οικιακών συσκευών με έσοδα περίπου 14,8 δις. ευρώ το 2023 και περίπου 60.000 εργαζομένους. Το portflolio της εταιρείας περιλαμβάνει 12 μάρκες οικιακών συσκευών όπως Bosch, Siemens, Gaggenau και Neff, καθώς επίσης, το οικοσύστημα Home Connect αλλά και service brands όπως το Kitchen Stories. Η BSH παράγει σε 37 εργοστάσια και έχει παρουσία σε 50 χώρες.

Η BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε., θυγατρική εταιρεία της BSH Home Appliances Group, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο, απασχολώντας συνολικά περίπου 240 εργαζομένους. H BSH είναι εταιρεία του Ομίλου Bosch.

Αποτελέσματα 2023

Στην παγκόσμια αγορά, η BSH Home Appliances Group παρουσίασε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 14,8 δις. ευρώ για το 2023 και στόχο να ενισχύσει τη μελλοντική της βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα μέσω των υψηλών επενδύσεων και δαπανών ρεκόρ στην έρευνα και ανάπτυξη.

Η BSH εμφανίζεται αισιόδοξη για το μέλλον, παρά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε. «Ακολουθούμε μια στρατηγική προσέγγιση για το μέλλον, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη καινοτομιών σε προϊόντα, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και την ενεργή υποστήριξη στους πελάτες και συνεργάτες μας.» τονίζει ο Dr. Matthias Metz, Chief Executive Officer, BSH.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button